Sakin ÖNER

Sakin ÖNER

Eğitimci
Yazarın Tüm Yazıları >

Marşımıza ve Akif'e Büyük Saygısızlık

A+A-

İstiklal Marşı, Türk milletinin istiklal ve hürriyetinin edebi ifadesidir. İstiklal Marşı, Türk bayrağı gibi milli birlik ve beraberliğimizin sembollerinden biridir.

İstiklal Marşı, İstiklal Savaşı öncesinde vatanımızın kurtuluşu için mücadele eden kahraman Türk ordusunun maneviyatını güçlendirmek için yazılmıştır. Bu marş, Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduktan sonra da, milletimizin hür ve müstakil yaşama iradesinin haykırışıdır. Bu marşı yazan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşımızın manevi liderlerindendir. İhtiyaç bulunan bölgelerde halkımızı irşat ederek Milli Mücadele'yi desteklemelerini sağlamıştır.

2019 yılı mezuniyet töreninde İstiklal Marşı'nın okunmasının önlenmeye çalışıldığı Kırıkkale Üniversitesi'nde bu konuda ikinci skandal, 19 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Üniversite Rektörlüğünün bilgisi dahilinde Genç Kalemler Topluluğu isimli öğrenci kulübü'nün düzenlediği Dünya Arapça Günü etkinliğinde İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını Arapça olarak okunmuştur.

Bu gayrı milli ve haddini aşan  davranış, Türk milletine, İstiklal Marşı'na ve Mehmet Akif Ersoy'un manevi şahsiyetine yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

İstiklal Marşı'na karşı yapılan bu büyük saygısızlığı şiddetle kınıyor ve hukuk makamlarını sorumlular hakkında göreve davet ediyorum.

Bu yazı toplam 3706 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.