Tülay GAZALCI

Tülay GAZALCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Peki Senin Karanlığın Ne ???

A+A-

Bazen bir soruyla iç dünyamızda bazı karanlıklar aydınlanır. Hatta aydınlanıncaya kadar farkında dahi olmadığımız, varlığına alıştığımız bizimle büyüyen karanlıklarımız.

Sorular sordukça cevaba ulaşıyor insan. Ve aldığı her cevap ile, farkında olmadan hep içinde yaşattığı karanlıkları birer birer görüyor. Çözüme giden yolun sadece sonuca ulaşmakla kalmayıp , yeni yeni bakış açıları üretmekte olduğunu fark ediyor. Asıl iletişimin sadece konuşmaktan ibaret olmayıp, önce kendi kendini doğru anlamaktan geçtiğini anlıyor. Kendinin farkına varan insan ,içinde yaşadığı gerçek Dünyayı fark ediyor. Bilinci tazelenen her insan aynı zamanda Dünyayı yeniden keşfediyor. Çünkü her insan, bir Dünyayı temsil ediyor aslında . Bir ülke karanlıktır, bir sokağı sönükse … diyor Özdemir ASAF. Öyleyse sorularla kendi dünyamızı keşfedip aydınlanma zamanı .

*Duyu organlarımızı biliriz fakat , ne kadarını doğru ve yeterince kullanırız?

*Duygularımızı yöneten Endorfin , Dopamin ,Oksitosin ve Serotonin hormonlarının ismen biliriz fakat hayatımızdaki öneminin farkındamıyız?

*Hepimiz kendimizce bir hedef belirleriz. Fakat bizi bu hedefe ulaştıracak doğru yolun farkındamıyız?

*Hepimiz çok kültürlü , ön görülü , çok fikir sahibi ve mükemmeliz. Peki fikir sunabilmek için gerçekten bilgi sahibimiyiz?

*Yeteneğin doğuştan geldiğine inandığımız kadar, başarıya giden yolun cesaret ,yaratıcılık, kararlılık ,farkıdalık ,merak ve bilgiden geçtiğini biliyormuyuz?

*Ve kendimiz için ,neyin yanlış, neyin doğru olduğunu karanlıklarımızı aydınlatmadan anlayabilirmiyiz?

Eğitim sistemimizin dibe vurmuşluğu konusunda hepimiz hem fikiriz. Asıl dibe vurmuşluğumuzun bireysel ve toplumsal liyakatımız olduğunun farkına varmak bizleri çözüme ulaştıracak en önemli adımdır.

Bilgiye ulaşmanın en kolay olduğu günümüzde , bilgiden böylesi uzak bir neslin mimarı eğitim sistemi değil, karanlık yönlerine saklanmayı tercih eden bizleriz. Çocuklarımıza , öğrencilerimize bol ışıklı bir Dünya sunabilmek için, onlara kendilerini keşfettirip mutlu olacakları hayatın resmini çizdirebilmeliyiz.

Çünkü yeni Dünya , yani 21.yüzyıl yaşamı kendini fark edebilen, farklılık yaratibilen, var olan çözümlere yenilerini ekleyebilen, ezber bozan, insan doğasına aykırı olmayan sıradışı fikir sahibi olan ve bilgi aşığı insanların Dünyası. Şimdi karanlıklarımızı keşfedip aydınlatma zamanı. Kendini bulan her insan , yürüdüğümüz yolları aydınlatan gece ışığı misali hayatı aydınlatacak.

Bu yazı toplam 1059 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.