Ahmet Özcan

Ahmet Özcan

Akishaber / İmtiyaz sahibi
Yazarın Tüm Yazıları >

Son yüz yılın gazetecisi Çivril’den çıktı!..

A+A-

Evet evet yanlış okumadınız son yüz yılın gazetecisi Denizli’mizin Çivril ilçesinden çıktı. Ne kadar övünsek ne kadar gurur duysak azdır. Çivril de araştırmacı gazetecilik yapan birisi Çivril’in Denizli’nin Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük gazetecisi unvanına layık görüldü. Bu unvanı kim verdi diyorsanız hepten cahalsınız ve cahalız vesselam.

Ne yapmışta bu unvana layık görüldü diye düşünüyorsanız ve bu olayı bilmiyorsanız o da sizin ayıbınız olsun.

Şimdi sıkı durun olay şöyle gelişti. Biz Akis Haber olarak Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesinin büyük başarısından bahsederken yüzde 1.900 dememiz gerekirken yüzde 900 demişiz. Veee işte bütün olay bizim yaptığımız bu haber yüzünden çıktı.

Tabi gazeteci oldun mu araştıracaksın bütün belgeleri ortaya koyacaksın ki okuyucu da seni ciddiye alsın. O vatandaş da yaptığımız haber ile ilgili kimlerle iletişime geçtiğimizi kimlerle konuştuğumuzu ve Çivril deki bu başarıya nasıl gölge düşüreceğimizi titizlikle araştırmış. Ve Bulmuşta haa. Valla ne diyeyim çok kıskandın.

Büyük bir araştırma yapan gazeteci ! vatandaş bizim yaptığımız bu affedilemez hatayı buldu. Nasıl araştırdı nasıl buldu hala akıl sır erdiremedik doğrusu. Aslında bu hatayı Çivril’de kiminle ve kimlerle iş tutuğumuz belli olmaz biz bu işten sıyırırız diyorduk. Ama unuttuğumuz bir şey vardı ki Çivril’de dünya çapında bir araştırmacı gazetecinin olduğunu unuttuk. Biz malum haberi yaparken ilişkilerimizi hiç kimse bulamaz bizi deşifre edemez diyorduk ama itiraf edelim çok fena yakalandık. Bütün dünyaya rezil olduk özür dileriz.

İŞTE YAPTIĞIMIZ O HABER...

Bizim, bilime eğitime özellikle Milli Eğitime olan hassasiyetimizi okuyucularımız yakından bilirler. Bizde nerede bir okulumuzun başarısı varsa gazetemizde yer veriyor takdir ediyor destek oluyoruz. Bu hangi okul olduğu hiç önemli değil. Başarısı varsa biz onların yanında oluruz olmaya da devam ederiz.

Biz Denizli’den yayın yapan bir gazete olmamıza rağmen Çivril de başarılı olan bir okulumuzu sayfalarımıza taşıdıysak sevindik gurur duyduk. Çivril’de ki Nobele aday gösterilebilecek bir gazeteci olması elbette iyi bir şey ama bizi eleştirerek ve ilişkide olduğumuz insanları deşifre etmesi  takdir edilecek bir gazetecilik olayı. Hiç kimse bizim ilişki kurduğumuz kişileri bulamaz deşifre edemez diye düşünüyorduk.

HALA AKLIMIZ ALMIYOR…

Evet evet hala aklımız almıyor. Ya arkadaş bu olayı nasıl araştırdın ? Bütün bu ilişkileri nasıl buldun ? Hangi araştırma örgütünden destek aldın bütün bu bilgileri aldın ? Tebrikler vallahi.

Kafanız iyice karıştı değil mi ? Haklısınız sizin kafanız daha yeni karıştı. Bizim kafamız olayın ortaya çıkmasından bu güne kadar karışık. Ne yapacağımızı bilemedik. Tabi sizin sadece kafanız karıştı ya biz ne yapalım ? Acaba hangi örgütün hedef tahtasındayız ? Bundan sonra gazetecilik yapalım mı yapmayalım mı diye kara kara düşünüyoruz.

Şimdi ister misiniz bu yazıyı okusun ve bu yazıyı kimlerin bize yazdırdığını yine bütün ilişkilerimiz de ortaya çıkarsın. Eyvah eyvah eyvah!..

Aklıma çok güzel bir cümle geldi ama buraya yazmayacağım. O cümlenin yerine sadece SANA NE ? SANA NE BE ADAM!...SEN NEYİN PEŞİNDESİN ? SENİN AMACIN NE ?

ŞAKA ŞAKA GÜLÜN DİYE YAZDIM…BU  KIYAĞIMIZI UNUTMAYIN J

Bunca sıkıntılı ve stresli günler geçiriyoruz. Birazcık olsun tebessüm ettirelim diye yazdım bu yazıyı. Bu kıyağımızı unutmayın ve hadi biraz eğlenin hafta sonu…

====================

İŞTE O VATANDAŞIN YAZDIĞI KÖŞE YAZISI...

BAŞARIYA GÖLGE DÜŞÜRDÜLER

NE UĞRUNA?

Son günlerde Çivril’deki okluların YKS tercihlerindeki başarıları tartışma konusu oldu.

Özellikle Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesindeki üniversiteye yerleşen çocukların sayısındaki artış, birilerinin matematik hesaplarını karıştırmış olmalı ki, başarı oranının %900 olduğunu vurguladı.

BAŞARI %900 DEĞİL, %60

 

Hatta bir eğitim sendikasının başkanı “Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesindeki başarı %900. Bunun nedenini okuldan öğrenmelisiniz” diyerek bu okulla ilgili tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu.

Bu eğitimcimizin verdiği oran, Denizli’de yayın yapan haber sitesinde de aynı rakamlarla yayınlanınca, başarı unutuldu, % 900 tartışılmaya başlandı ve haberin altına da bunun doğru olmadığı konusunda yorumlar yazılmaya başlamıştı.

%900 DEĞİL, %60

Çivrilin Sesi Gazetesi olarak bizlerde konuyu inceleyip, o eğitimcimizin dediği gibi böyle bir başarı varsa bunu örnek gösterme düşüncesiyle Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesinde yıllarını geçirmiş, deneyimli eğitimci ile görüştük.

Bu görüşme gösterdiki, okul başarısı iddia edildiği gibi %900 değil, %60’larda.

Kaldı ki, bu tecrübeli eğitimcimiz, okulumuzda başarımızın %900 olduğunu hiçbir basın kuruluşuna söyleyen arkadaşımız olmadı dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Akis haber bizi aradı. Bizde yaptığımız çalışmaları aktardık. Velilerle sıkı ilişkilerde bulunduk. Bu seneki başarımız gerçekten kayda değer. Ama Başarı oranımızın  %900 olduğunu bizler söylemedik. Onlar bunu kendileri yazmışlar.

Bizler bu sene  32 öğrenci mezun ettik. Bunların 19 tanesi YKS’yi kazanıp bir yerlere yerleştiler.

32 öğrenciden 19’unun bir yerlere yerleşmesi önemli. Yaklaşık %60 başarı demektir. Geçen yılki başarımızda %50 civarında idi.

KİMSE BUNDAN NEMALANMASIN

Çivril Anadolu imam hatip lisesinden ismini vermek istemeyen bir eğitimci, okulumuzdaki başarıdan kimse kendisine paye çıkarmasın. Kimse kendisine pazar oluşturmaya çalışmasın.

Kazanan çocuklarımızın tercih sıralamasının %90’nını öğrencilerimizle birlikte bizzat ben yaptım. Birilerinin kendi değirmenine su taşımasının; bu başarıdan pay çıkarmalarının anlamı yok. Bu tercihler yapılırken beyler tatillerde geziyordu. Şimdi ucuz kahramanlık yapıp kendilerine paye çıkarmalarını anlamış değilim. Kaldı ki, öğrencilerimiz ve velilerimiz tercihlerde kimin yardımcı olduğunu biliyorlar.

Bizler okulumuzda başta müdürümüz, 3 adet müdür yardımcılarımız ve 19 öğretmenden oluşan bir aileyiz.

Bu kadroda her hangi bir öğretmenimiz diğerlerinden farklı veya üstün değildir. Kimse de mesai arkadaşlarına saygısızlık ederek kendilerini üstün göstermeye çalışmasın.

Okulumuzdaki istatistiklere bakılabilir. Okulumuzun başarısının sırrı, uzun vadeli  planlama ve ekip çalışmasıdır. Geçtiğimiz yılda (2019 yılı) başarı oranımız yaklaşık %50 civarında idi. Bu sene ise %60 civarlarında.

Okulumuzda yıllardır YKS tercihleri yapıyoruz. Bu tercihlerimizde başarı oranımız her geçen yıl artmaktadır. 30 yıldır öğrencilerimizle iç içe, onların sorunlarıyla ilgilendik. Çözümler üretmeye çalıştık, ürettik te.

Bu başarıdan birileri kendilerine paye çıkarmak için ucuz kahramanlık yapmaya çalışmasınlar.

BAŞARIYA GÖLGE DÜŞÜYÜYORLAR

Bu ve buna benzer başarılardan  kişisel çıkar peşinde koşanlar, aslında okulumuzun başarılarına gölge düşürmüş oluyorlar. Çivril’deki okullara bakınca yıllardır yükselen orandaki başarımız kesinlikle küçümsenemez. Kimsenin de bu okulun başarısına gölge düşürme hakkı yoktur.

Okulumuzdaki çalışma bir ekip işidir. Ekibin başında da Müdürümüz Sayın Ziya KOCAKAPLAN vardır. Geminin kaptanı ekibe yön verir ve en az ekiptekiler kadar çalışıyor. Başarı da öyle geliyor.

Bizler ekip olmaya ve başarılarımızı gelecek yıllarda da artırmaya devam edeceğiz. Yeterki ucuz kahramanlar gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz…

HABER KAYNAĞI

Çivrilin Sesi Gazetesi olarak %60’lık küçümsenmeyecek bir başarıyı %900 lük gibi gösteren ve Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesinin gerçek başarsına gölge düşüren haberin kaynağını araştırmaya başladığımızda ilginç bir bağlantıya rastladık.

“Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesindeki başarı %900. Bunun nedenini okuldan öğrenmelisiniz”  diyen eğitim sendikasının başkanının görev yaptığı okuldaki bir öğretmen  ile %900’lük başarı gibi  uçuk haberi yapan  haber sitesinin yöneticisinin ilişkisi, haberin kaynağını net bir şekilde gösteriyor. Çünkü Çivril  Anadolu İmam Hatip Lisesindeki hiçbir görevli adı geçen gazeteye böyle bir bilgi vermemiş.

O halde buradaki asıl amaç ne?

===========================================================================

BİZİM GİBİ DEŞİFRE OLAN İLK SUÇ ORTAĞIMIZ !

Erhan AKGÖZ

ÇİVRİL YKS BAŞARILARI BAĞLAMINDA;
TEBRİKLER ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZ… EMEĞİNİZE SAĞLIK….
EMEĞİNİZE SAĞLIK DİYEMEYEN TÜM MEVKİ SAHİPLERİNE İNAT;
GELECEĞİNE DOKUNDUĞUNUZ HER ÇOCUK SAYISI KADAR TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE TEMSİLCİSİ OLARAK ELLERİNİZDEN ÖPERİM…
DÜNYADA BİRİNİN ELİ ÖPÜLECEKSE, BU İLK EL ÖĞRETMEN ELİ OLMALIDIR…

Sevgili Çivril’liler; Malumlarınız Olduğu Üzere, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Ve Liselere Geçiş Sınavları Coronavirüs Tedbirleri Kapsamında, Birkaç Defa Defa Tarihleri Değiştirilerek De Olsa Yapılabildi. Sonuçlar Açıklandı. Çocuklarımız, Gençlerimiz Hem Covid-19 Salgını, Hem Okulların Yüzyüze Eğitime Kapalı Olması, Hem De Sınav Konularının Çalışılan Bir Kısmının Eksiltilmesi, Dershanelerin Ve Okulların İlk Defa Denenen Bir Eba Canlı Ders Veya Zoom Gibi Programla Karşı Karşıya Kalarak Yalnız Sınav Stresini Yönetmek Zorunda Kalmaları, Ailelerinin Bu Süreçte Çocuklarına Akademik Ve Psikolojik Olarak Yetememesi, İnternet, Televizyon Ve Bilgisayar Gibi Bilişim Araçlarına Ve Ortamlarına Ulaşamayan Çocuklarımızın Olduğu Bir Ortamda Eğitimde Fırsat Eşitliğinin Tamamen Ortadan Kalktığı Bir Atmosferde, Ülke Olarak, Özellikle Sağlık Çalışanları Ve Öğretmenlerin Değerini Daha İyi Anladığımız Bir Dönem Geçirdik, Ve Geçirmekteyiz.
Tüm Devlet İmkanları İle “Maske Tak” Diye Yalvardığımız Halde Hala Maske Takmayan Vatandaşlarımızın Çoğunlukta Olduğunu, Kola, Bacağa, Boyuna Maske Takanların Bir Türlü Yüzüne Takmayı Becerememesi, Sanırım Öğretmenlerin İşinin Ne Kadar Zor Olduğunun Anlaşılmasını da Sağlamış Oldu.
Genel Çerçeveyi Böylece Çizdikten Sonra; Gelelim Eğitim, Öğretim Alanına Ve Bu Alanda Spesifik Olarak Yaşadığımız, Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olan Bir Kısım İnsanların Yaşanan Her Olumsuzluğu Fatura Edecek Bir Yer Bulamayıp, Öğretmenlere, Okullara, Eğitim Sendikalarına Yönelik Mesnetsiz, Saçma Sapan , İçinde Bir Kısım Şahsi Öfke Ve Nefret Barındırmakla Birlikte Tümümüzü Hedef Gösteren, Gereksiz Açıklamalarına;
İlk Olarak; 9 Şubat 2020 Tarihinde Yeşil Çivril Gazetesi “Öğretmen Değil Tüccar “ Başlıklı Bir Yazı Yazdı, 22 Şubat 2020 Tarihinde “Biz Öğretmeniz” Başlıklı Yazıyla Arkasından 22 Nisan 2020 Tarihinde “Pandemi Döneminde O Bir Öğretmen “ Yazımızla Cevap Verdik.Öğretmenlerin Uğradığı Haksız Saldırıya Karşı Geldik.
İkinci Olarak; Yks Tercih Döneminde, 7 Ağustos 2020 Tarihinde Çivrilin Sesi Gazetesi “Öğretmen Mi, Yoksa Tüccar Mı?” Başlıklı Bir Yazı Yazdı, 12 Ağustos 2020 Tarihinde “Öğretmene Vurmanın Dayanılmaz Hafifliği…” Başlıklı Yazıyla Yine Uzun Bir Cevap Verdik, Öğretmeni Kurda Kuşa Yem Ettirmeyeceğimizi, Öte Yandan Yerel Yönetimlerin Yks Tercih Masalarını Ücretsiz Olarak Kurdukları Denizli Belediyesini Örnek Göstererek Aynısını Çivril Belediyesinin De Yapabileceğini , Bunun Kamusal Bir Görev Olduğunu Da Belirttik.Netekim , Teklifimiz Basın Aracılığıyla Duyulmuş Olmalı Ki; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Böyle Bir Çalışma Masasını Okullarda Tercih Yapan Biz Öğretmenlerle Beraber Üç Kişilik Bir Rehber Öğretmenler Grubu Oluşturarak Özellikle Mezun Öğrencilere Bu Hizmet Verdi.Bu Çabayı Alkışladık.Çünkü Zaten Önermiştik…Çünkü Biz En İyi Eleştirinin Daha İyisini Yaparak Mümkün Olduğunu Bilenlerdeniz….
Üçüncü Olarak; İlçemizde Bir Güzellik Yaşandı. Şevkiye Fen Lisesinden 44 Lisans, Emine Özcan Anadolu Lisesinden 51 Lisans, Kılıçarslan Anadolu Lisesinden 16 Lisans, Anadolu İmam-Hatip Lisesinden 9 Lisans, Halk Eğitim Merkezinden 51 Lisans , Sağlık Meslek Lisesinden 2 Lisans, Ticaret Ve Kız Meslek Liselerinden 1’er Lisans Olmak Üzere (Rakamlarda Bir-İki Küçük Hata Olabilir, Affola…) Toplam 173 Öğrencimiz Çivril’ Den Dört Yıllık Lisans Programlarına Yerleşirken , Toplamda Bilinen 122 Öğrencimiz de Önlisans Programlarına Yerleşti Ve Okullarımız Bunları Gerek Okul Siteleri, Gerek Sosyal Medya Hesapları , Gerekse Basın Mensupları Aracılığıyla Kamuoyu İle Paylaştı.
28 Yıllık Bir Öğretmen Ve Son 23 Yılını Çivril’ İn Değişik Okul Ve Kurumlarında Geçirmiş Bir Sendikacı Olarak; Bu Durum Çivril’de Uzun Zamandır İlk Defa Gerçekleşiyor, Yani Çivril İlk Defa Bu Yıl Bu Kadar Kalabalık Bir Genç Grubunu, Yani Bir Yılda 173 Gencini Lisans Programlarına, Yaklaşık 122 Gencini De Ümitlerini Yeşertmek Üzere Önlisans Programlarına Göndermeyi Başarmış Bulunmaktadır.
Fakat; Ne Oldu İse “Bu Öğretmen Hazımsızlığı” Nereden Kaynaklanıyorsa, Bilinmez, Akishaber İnternet Sitesinde 31 Ağustos 2020 Tarihinde “Çivril İmam-Hatip Lisesinde %900’lük Başarı “ Başlıklı Haber Çıktı, Daha Sonra 04 Eylül 2020 Tarihinde Genç Çivril Gazetesinde “Sınav Sonuçları Yaz Güldürdü” Başlıklı Haber Çıktıktan Sonra Anlaşılmaz Bir Şekilde Çivrilin Sesi Gazetesinde 10 Eylül 2020 Tarihinde “Başarıya Gölge Düşürüldü, Ne Uğruna ?” Başlıklı Bir Yazı Daha Çıktı.
Bu Anlaşılmaz Yazıdan Anladıklarımız Şöyle;Başarı Oranı%900 Değil, %60 İmiş…Bir İsmini Gizli Tutan Deneyimli Eğitimci ‘Kimse Bundan Nemalanmasın” Demiş…Yine İsmi Gizemli Eğitimci; “Başarıya Gölge Düşürüyorlar” Demiş…Gazeteciye Göre Haberi Yapanlar, Akraba İmiş…
Şimdi Bu Konu Bizi Neden İlgilendiriyor Onu Cevaplayalım,
Kim Eğitim Süreçlerinin İçindeki Her Kim Olursa Olsun Biz Ona Sahip Çıktık, Çıkarız, Çıkmaya Devam Edeceğiz. Çünkü Biz Sendika Olarak Öğretmene Öğrenciye, Gerekirse Veliye Bile , Hatta İstemese Bile Sahip Çıkarız.
Ortada Kim Hangi Pencereden Bakarsa Baksın, Küçümsenemeyecek, Bir Tarafa Mal Edilemeyecek, Salt Öğretmen Ve Öğrenci-Veli Başarısı Vardır Ve Bu Başarı Büyük Türkiye Ülküsüne İnanan Atatürk’ün Çağdaş Uygarlık Hedefine Kilitlenmekten Başka Çıkar Yolu Olmayan, Bizim Gibi Treni Kaçırmış Ülkenin Çocuklarının Olmazsa Olmaz Mecburiyetidir…
Keşke Bu Ülkenin Sartları, Milli Geliri Norveç, İsviçre Ayarında Olsa Da , Gayri Safi Milli Hasıla Her Yıl Fazla Verse, Üretimden Gelen Gücümüzü Tüm İhtilaç Sahiplerine Pay Eden Bir Sosyal Devlet Olsak, Kimsenin Gelecek Kaygısı Olmasa Da Kimileri Gibi Herkes Balık Tutsa, Piknik Yapsa, Konser Konser Dolaşsa, Şiir Dinletisi, Keman Konçertosu, Vur Patlasın Akdağ, Çal Oynasın Beydillide Göl Manzarası Yaşayacak Kadar Rahat Olsa…
Maalesef; İşsizlik Korkusu Altında Bir Neslimiz Var, Meslek Liseleri Tüketim Pazarı Olan Ülkemizde, Alım Gücü Düştüğü İçin Nitelikli Mal Talebi Olmayan Ülkenin Fason Mallarla Dolu Pazarlarına İstihdam Yaratılamıyor, Sermaye Betona Gömüldü.Bilimsel , Sanatsal Alana Ayrılmış Bütçeler Yok.
Ülkede Eğitim Dışında Fakirlik Ve Yoksulluk Ve Haksızlıkla Mücadele Edilecek Bir Alan Yok.Bu İtibarla Biz Öğretmenler Elimizden Gelenin En İyisini Verip, Pandemi Döneminde 350 Üzerinde Çocuğu Bir Üst Öğrenime Taşımışız, Başarıyı Sahiplenmekle Suçlanıyoruz.
Akıllı İnsanlar Oturup, Bu Başarıyı Kutlarlar, Yoksa Bayram Sabahı Çocuk Azarlar Gibi Abuk Sabuk İfadelerle Yok Başarıya Gölge Düştü, Yok Başarıdan Nemalanmayın Gibi Sözler Etmemelidir.
Tüm Basın Mensuplarına Çağrımızdır; Gelin İstediğiniz Ölçekte “Eğitim Sorunlarını “ Tartışalım. Ama Bunu Kasap, Manav Ve Tüpçülerle Çekirdek Çitleyip, Çay İçerken Yapmayalım.Öte Yandan Böyle Bir Başarıdan Sonra Önce Bizi Bir Çiçekle Ağırlayın…Mesela Az Tasarruf Edip, Esnaflarla Organize Olup, Bir Sivil İnsiyatif Olarak Öğretmen Maaşlarını Veya Ücretlerini Saymak Yerine, Her Okula Bir Tebrik Çiçeği Gönderin.Belediye Marifetiyle Şehrin Meydanına Teşekkür Afişleri Asın.Gazetelere İlan Verin.Sonrasında Yeri Geldiği Zaman Gene Zaten , Herkesten Çekinip, Herkesin En Kolay Vurduğu Öğretmene Vurmaya Devam Edersiniz.
2020 Yks Sonuçları Tümden Bir Başarı Hikayesi Yazmıştır.Bundan Daha İyisi De Mümkündür, Fakat Şu An Geldiğimiz Noktada Eğitim Çalışanları Görevlerini En İyi Şekilde Yapmışlardır.Biz Hiçbir Başarıyı Kişiselleştirmiyoruz, Hiç Kimseyi Öncelemiyoruz, Fakat Kimseyi De “Hiçbir Başarı Cezasız Kalmaz” Şeklindeki Saçma Bir Kadere Teslim Etmeyiz.Çünkü Biz Eğitim Sendikasıyız.Akrabalarımızla Da Akrabamız Olmayanlarla Da İş Yapabiliriz, Nepotizme Karşıyız.Özel Ders İsteyen Olursa Gazeteci Kızı Da Olsa, Bankacı Oğlu Da Olsa Veririz.
Zaten Anlaşılması Gereken Konu Şudur Ki; Önce Talep Gelişir…Yani İyi Gazeteci Teklif Alır.. İyi Öğretmen De Teklif Alır, Reddederse Suçlanır, Kabul Ederse Suçlanır, Çocuk Kazanırsa Suçlanır, Kazanamazsa Suçlanır, Böyle Bir Dünya Yok… Kimse Sahipsiz Değildir…Öğretmen Velinimetimizdir… Eli Öpülecekken Hırpalanmasına Müsaade Etmeyiz.Tüm Çivril’i Öğretmenlerine Sahip Çıkmaya Davet Ediyoruz. O Kadar..

http://www.genccivrilgazetesi.com/ellerinizden-operim-9060.html

 

 

Bu yazı toplam 7803 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum