Arslan BULUT

Arslan BULUT

Yazarın Tüm Yazıları >

Virüse karşı Trump Pazarlama şirketi!

A+A-

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, Ebola'ya karşı geliştirilen "Remdesivir" adlı antiviral ilacın koronavirüsle mücadelede işe yaradığını açıkladı.

Çeşitli ülkelerdeki hastanelerde yapılan deneylerde ilacın semptom süresini 15 günden 11 güne düşürdüğü iddia edildi.

Beş gün önce tıp dergisi Lancet'te yayımlanan bir diğer araştırmada ise ilacın işe yaramadığı belirtilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü ise korona virüs tedavisinde kullanılan "remdesivir" adlı antiviral ilacın ilk tam kapasiteli klinik denemelerinin başarısızlıkla sonuçlandığına dair bir raporu yayınlamış, sonra da yayından kaldırmıştı.

Yayınlanan raporda Çin'de 237 hastayla yapılan denemede ilacın hastalara faydası olmadığı ve kan dolaşımı sistemindeki patojenlerin varlığını azaltmadığı belirtiliyordu.

***

İlacın üreticisi Amerikan Gilead Sciences şirketi ise yapılan çalışmanın sonuçlarının yanlış aktarıldığını savununca Dünya Sağlık Örgütü, "yanlışlıkla yayınlandı" diyerek raporu yayından kaldırmıştı.

Şirket, ilacın, virüsün hücrelerin içinde üremek için ihtiyaç duyduğu bir enzimi hedef alarak çoğalma yeteneğini sekteye uğrattığını ileri sürüyordu.

Bu arada, aynı şirketin, ABD Başkanı Trump'ın "ışık hızı projesi" çerçevesinde aşı üreteceği de açıklandı.  Buna göre Gilead şirketi, ordu ve devlet kurumları ile ortak çalışarak ilk planda 100 milyon doz aşı üretecek!

***

Gazeteci Güler Kömürcü, Gilead şirketinin Türkiye bağlantısı bulunduğuna dair bir kulis bilgisi paylaştı. Bu bilgiye görw Gilead'ın ortakları arasında ABD eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ile Sultanahmet'te bir otelci ile ilişkisi bulunan İspanyol bir iş kadını da var!

Kömürcü, "Sultanahmet'teki otelcinin, o otelleri de İspanyol kadının parasi ile aldığı da bir başka kulis... Tüm dünyanın umudu olan, Trump'ın açıkladığı corona virüs aşısını üretecek firma (Gilead)'in AIDS aşısını da ürettiği biliniyor. Trump'ın duyurduguna gore Corona aşısını bulan bu şirket, daha once de AİDS ve de Sars'ın da aşısını bulan şirket!" dedi.

***

İlginçtir, bu mesajlardan hemen önce, Türkiye'de Oktay Sinanoğlu'nun önsözüyle yayınlanan, F. William Engdahll'ın "Ölüm Tohumları" kitabını okumuştum. Rumsfeld'in, Gilead şirketine ortak olduğu orada da belirtiliyor ama daha önemlisi, Gilead şirketi, sadece AİDS ve SARS'ta değil, Mers'te, kuş gribinde ve domuz gribinde de rol almıştı!

1 Kasım 2005'te, "Grip Salgını Strateji Planı" adlı 381 sayfalık bir rapor açıklayan dönemin ABD başkanı George W. Bush, "Bilim adamları H5N1 veya kuş gribi salgını olacağı konusunda endişeliler." dedi ve bu gribe karşı Tamiflu adlı ilacın kullanılacağını bildirdi. İlacı Dünya Sağlık Örgütü öneriyordu ve Roche tarafından üretilmişti. Ancak ilacın patenti, Gilead şirketine aitti ve Bush'un hükümetinde yer almadan önce Rumsfeld bu şirketin yönetimindeydi! ABD, Sağlık Bakanlığı 2 milyar dolarlık Tamiflu aldı ama ilacın hiçbiri faydası yoktu. Çünkü zaten kuş gribi diye bir salgın yoktu!

Bu arada, bütün dünyada, 15-20 tavuğu bulunan köylülerin tavukları itlaf edilirken, Amerikan şirketleri, Türkiye'de bile tavukçuluk sektörüne giriyordu!

Bush, kuş gribinden yüz binlerce insan öleceğini hatta sadece ABD'de 2 milyon insanın kaybedilebileceğini söylüyordu.

2009 domuz gribinde de aynı senaryoyu uyguladılar ama dünyaya korkutmayı başaramadılar.

Korona virüs salgınında ise ABD'yi yöneten şirketler, hedeflerine ulaşmış oldu. Şimdi "Remdesivir" denilen ilacın pazarlanması için de Tamiflu senaryosuna benzer bir senaryo, yine Gilead şirketi tarafından ve Trump pazarlama üzerinden uygulanıyor.

 

Bu yazı toplam 8859 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.