MAKSİAD İzmir’in Köklü Firmasını Ağırladı

MAKSİAD İzmir’in Köklü Firmasını Ağırladı

Dirinler Makina Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Rebil Dirin, “Ülkenin gelişimi için, tecrübe paylaşımı şart” dedi.

A+A-

İzmir'de 1952 yılından bu yana takım tezgahı ve pres imalatı yaparak Türkiye’nin önde gelen makina üreticisi haline gelen Dirinler Makina,  Denizli Makina Sanayici İşadamları Derneği yönetimini (MAKSİAD) konuk etti.  MAKSİAD üyeleri fabrika ve üretim alanlarında incelemede bulundu.

MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, dünya genelinde makina sanayisi gelişen ülkelerin refah düzeyinin yükseldiğine dikkat çekerek Türkiye için de bunun yolunun yerli üretimden geçtiğini söyledi. Kalkınmanın yerli ve milli üretimle olabileceğinin altını çizen Sarı "MAKSİAD’ın yarattığı güç birliği ve dayanışma ortamı sayesinde makine sanayisinde çok önemli aşamalar kat ettik.  Türkiye de yerli üretim yapan makinecilerin her alanda desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. İkili ilişkilerimizi bu açıdan sürekli geliştirmemiz gerekiyor. Türkiye üretim için gerekli makinaları ithal etmesin, kendi ürettiği makinaları kullansın istiyoruz. Çünkü ancak o zaman Türk ekonomisi kazanır. Dirinler'i de yerli ve milli üretime verdiği önem  nedeniyle kutluyoruz" dedi.

TEK ÇARE ÇALIŞMAK

Dirinler Makina Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Rebil Dirin ise milli ve yerli üretimin gelişmesi için tecrübe paylaşımının şart olduğunu söyledi. Dirin  “Biz tecrübemizi aktarır, bilgimizi paylaşırsak, gelecek kuşaklar da bizim birikimlerimizin üzerine öğrendikleri teknolojiyi ilave ederler. Tecrübe paylaşılmalı. Ancak bu şekilde gelişim sağlanır” diye konuştu.  Türk ekonomisinin en önemli lokomatiflerinden birinin makina sanayi olduğunu ifade eden Dirin şöyle devam etti: "Zengin ve gelişmiş bütün ülkeler, metal işlemeyi iyi bilen ülkelerdir.  Bu demek oluyor ki iyi işlememiz, iyi üretim yapmamız, çok çalışmamız lazım. Çalışkan olmaktan başka çaremiz yok"

Dirinler'in 67 yıllık tecrübesine karşın hala birşeyler öğrenip, öğretmeye devam ettiğini söyleyen Dirin bilgi aktarımının en önemli ayağının gençlere yapılan yatırım olduğuna dikkat çekti. Dirin “Gençlere mümkün olduğunca bünyemizde yer veriyoruz. Çalışanlarımızın yüzde 65'i kendi yetiştirdiğimiz çıraklarımız. Herkesin tornacı sıkıntısı olur, bizde yok. Çünkü biz kendimiz yetiştiriyoruz. Geleceğimiz gençler, onlar bizim için çok değerliler” dedi. MAKSİAD'ın bu açıdan önemli bir misyonu olduğunu söyleyen Dirin, işbirliğin artarak süreceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.