MAKSİAD'tan Bakan Mustafa Varank’a Ziyaret

MAKSİAD'tan Bakan Mustafa Varank’a Ziyaret

Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamında ziyaret etti.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı ve Yönetim Kurulunun katıldığı toplantıda Makine imalat sektörü üzerinde istişareler yapıldı.

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı yaptığı açıklamada; "Bakanımızla Denizli Sanayi Odası’nın önderliğinde başlattığımız Denizli Makine İhtisas OSB hakkında, makina imalat sektörünün sıkıntıları, sanayicinin talep ettiği teşvikler, yatırım kredileri ve hibelerle ilgili sorunlar üzerine istişareler gerçekleştirdik. Makine imalatı konusunda yurt içinde üretilmesine rağmen yurt dışından ithal edilip ülke kaynaklarının dışa aktarılmasına sebep olan bazı makinelerin tedariki konusunda, iç pazara yönlendirilerek Milli tüketimin teşviki üzerine de fikir alışverişi yaptık. Sektörümüzün en önemli sorunu olan personel sıkıntısının çözümü için başlattığımız İş Garantili Kursumuz hakkında bilgilendirmeler yaptık." dedi.

Başkan Sarı açıklamasının devamında, "Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz ile ilgili altyapı çalışmaları için gerekli tüm destekler ve yardımlar konusunda söz aldık. Fuarlar hakkında, Kalkındırma Ajansları, KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu’nun makine imalatçıların yükünü hafifletme talebimize olumlu yanıtlar aldık. Toplantılarımızın ve görüşmelerimiz son derece verimliydi. Görüşmelerimizin neticesini de Sayın Vekilimiz ile birlikte takip edeceğiz. Bakanlık ziyaretimizde bizi mutlu eden hususlardan biri de Bakan Yardımcımızın bir makine üreticisi olması, sanayiyi ve sanayiciyi yakından tanıyan, anlayan bir iş insanı olması ayrıca Sayın Vekilimiz ile olan iyi dostluğu da biz makineciler açısından büyük bir avantaj oldu derdimizi anlatma ve anlaşılma konusunda bize kolaylık sağladı. Bakanlık ziyaretlerine devam edeceğiz. MAKSİAD Yönetim Kurulu olarak Milli Eğitim Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve alanımızla ilgili bakanlıklara ziyaretler gerçekleştirip sektörümüzün ve sanayicimizin sorunlarına çözüm aramaya devam edeceğiz. Sayın Bakanımıza, Bakan Yardımcımıza ve ilgili bürokratlarına sanayicilerimize verdikleri destekler için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca sanayicimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, destekleriyle her daim yanımızda olan OSB’nin kurulmasında büyük emek sarf eden bizlere omuz ve güç veren Milletvekilimiz Sayın Şahin Tin’e ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Müjdat Keçeci’ye üyelerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Üretmeye, ülkemize katma değer sunmaya, daha güçlü Türkiye için hep birlikte gayret etmeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.