Mevlüt Demir Esnafı Sevindirdi

Mevlüt Demir Esnafı Sevindirdi

Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Çivril ilçesine yaptığı ziyarette Alanya kültürüne hayran olduğunu söyleyen esnafa Alanya şalvarı hediye etti.

A+A-

DENİZLİ (AA) -

Emniyet Müdürü Demir'in Çivril'e yaptığı ziyarette ilçede esnaflık yapan Kemal Bayram, Yörüklük ve Alanyalılık kültürü üzerine görüşlerini dile getirdi, Alanya kültürüne ve şalvara hayran olduğunu söyledi.

Demir, memleketi Alanya'dan özel olarak getirttiği şalvarı Kemal Bayram'a vermek üzere kendisini makamına davet etti.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"

Şeyh Edebali'nin, Osman Gazi'ye vasiyetinde "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diye seslendiğini, yedi iklime hükmeden kudretin bu anlayış ve ahlakla filizlenip ulu bir çınara dönüştüğünü vurgulayan Demir, şunları söyledi:

"Zira gönül kazanmak, gönüllere girmek her şeyden öncelikli görülmüştür. Esasında Yörük kültürünün özü, nüvesi budur. Bu minvalden hareketle bizler bu güzide vatanın da bu mümtaz halkın da değerini çok iyi biliyoruz. Verdiğiniz muhterem ve müstesna desteğe layık olabilmek için insanüstü bir gayretle görevimizi ifa ediyoruz. Bizler görevlerimizin başındayken halka hizmetin Hakka hizmet olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Mevkilerin ve makamların geçici, esas olanın gök kubbede hoş bir seda bırakmak olduğunu biliyoruz. Denizli Emniyet Müdürü olarak makamı bir kenara bırakıp herkesin devletin memuru olduğu bilinciyle hareket ediyor, bu doğrultuda çalışmaya gayret ediyoruz."

Kemal Bayram da Alanya yöresine has şalvarların dikkatini çektiğini belirterek, "Sayın müdürümüzün hediyesi karşısında duygulanmamak elde değil, sağ olsunlar bizlere değerli olduğumuzu bir kez daha hissettirdiler, kendisine hediyelerinden ve bize verdiği değerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.