Muhtarın Astığı Afiş Ortalığı Karıştırdı

Muhtarın Astığı Afiş Ortalığı Karıştırdı

Denizli’ye bağlı Çal ilçesinin 300 nüfusa sahip Dağmarmara Mahallesi’nin muhtarı Yılmaz Kayılan, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın 31 Mart seçimleri propagandasında kullandığı bir afişi muhtarlık binasına astı.

A+A-

Astığı afiş yüzünden muhtar Kayılan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikayet edildi. Belediye Başkanı Akcan, olayı duyduğu anda afişi indirtti. Yılmaz Kayılan, “Afişi başkanın isteği üzerine indirdim. Ancak, Fethi Akcan’ın fotoğrafını çerçeveletip öyle asacağım.  Başkan siyasi bir partinin temsilcisi değil, köyümüzün gururudur. Bu dağlarda keçi çobanlığı yapıp, merdivenleri teker teker tırmanıp belediye başkanı olan birinin siyasi görüşü ne olursa olsun gururumuzdur” yorumunda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde Çal’ın Dağmarmara Mahallesi’nde muhtar seçilen Yılmaz Kayılan, mazbatasını aldıktan bir süre sonra Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın seçim sürecinde kullandığı afişini muhtarlığın duvarına astı. Bir süre önce ismi öğrenilemeyen bir kişi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu, muhtarlıkta siyasi bir partinin propagandasının yapıldığını iddia etti.

AKCAN; “O AFİŞİ İNDİRİN”

Doğup büyüdüğü Dağmarmara’da kendisine ait olan afişin polemik konusu olmamasını isteyen Başkan Fethi Akcan, olayı duyar duymaz muhtarı aradı ve afişin kaldırılmasını istedi. Akcan, “Muhtarın şikayet edildiğini duyunca muhtarı aradım ‘O afişi indirin’ dedim. Bizler, Çal’a, memlekete nasıl daha iyi hizmet ederiz diye mücadele ederken, böyle küçük polemiklerle uğraşacak zamanımız yok” diye konuştu.

MUHTAR SAVUNMA YAPTI

CİMER’in isteği üzerine Çal Kaymakamlığı’na çağrılan Muhtar Yılmaz Kayılan,  “Fethi Akcan, Dağmarmara’da dünyaya gelmiş burada büyümüştür. Dağlarda keçi otlatan bizim Karaoğlan tırnaklarıyla kazıya kazıya buralara gelmiş, iki dönemdir belediye başkanlığı yapmaktadır. Dolayısıyla hangi siyasi görüşten olursak olalım Fethi Akcan bizlerin gururudur. Fethi Akcan bizler için siyasi parti temsilcisi değildir. Mahallemizin nüfusu 300’dür. Küçücük mahalleden bir kişi çıkıp belediye başkanı oluyorsa bu durum kırsal alandaki çocuklar için de rol model alınması gereken durumdur” şeklinde savunma ve konuyla ilgili açıklama yaptı.

“FETHİ AKCAN’IN FOTOĞRAFINI ASACAĞIM”

Muhtarlık odasında büyük bir Atatürk fotoğrafının asılı olduğunu sözlerine ekleyen Muhtar Yılmaz Kayılan, açıklamasını şöyle tamamladı;

“En kısa süre içinde Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın fotoğrafını büyültüp, çerçeveletip duvara asacağım. Arkamda Mustafa Kemal Atatürk, köşede Fethi Akcan fotoğrafı o duvardan asla inmeyecek”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.