Naylon poşet yerine neler kullanılabilir? Plastik poşet alternatifleri

Naylon poşet yerine neler kullanılabilir? Plastik poşet alternatifleri

Plastik poşetler artık marketlerde ücretli olarak satılmaya başlandı. Poşetlerin paralı olması sonrasında vatandaşlar yeni alternatifler üzerinden durmaya başladı. Plastik poşet yerine neler kullanılabilir?

A+A-

Plastik poşetler artık marketlerde ücretli olarak satılmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme sonrasında 1 Ocak 2019 itibaren yürürlüğe giren kanun sonrasında poşetler 25 kuruştan satılıyor. Poşetlerin paralı olması sonrasında vatandaşlar yeni alternatifler üzerinden durmaya başladı. Plastik poşet yerine ne kullanılabilir? İşte naylon poşet yerine kullanabileceğiniz alternatifler…

 

Plastik poşetler için 25 kuruş uygulaması 1 Ocak 2019 tarihi itibarı ile resmen başladı. Yasa kapsamında küçük plastik poşetler 25 kuruş, büyük poşetler ise 50 kuruş fiyatla marketlerde satılıyor. Aralarında meyve, kargo ve kuru temizleme poşetlerinin yer aldığı bazı poşet grupları da ücretlendirme kapsamına alındı.

 

Plastik poşetlerin olmadığı zamanlarda herkesin evinde olduğu file çanta, hem uzun ömürlü hem de doğa dostu olması nedeni ile yeniden herkesin odağı haline geldi. Poşetlerin paralı satılmasının ardından pek çok kadın, gelir elde etmek için ipten alışveriş filesi örüp satma işine başladı.

 

PLASTİK POŞETE ALTERNATİFLER

 

İlk alternatif yöntemler arasında kese kağıdı geliyor. Uzun süreli kullanıma çok yatkın olmayan kese kağıtlarının fiyatları 5 ila 90 lira arasında değişiyor. Kese kağıtları ile birlikte çarşıda satılan pazar çantalarına da yoğun bir ilgi var.

 

Pazar çantasına alacağım ürünler yetmez diyorsanız, pazar arabası da diğer alternatiflerden birisi olarak dikkat çekiyor. Üstelik tekerlekli olması nedeniyle pazar arabasını kullanmak daha kolay. Pazar çantaları 4 liradan başlarken pazar arabalarında bu fiyatlar 20 liradan başlıyor. Tabii tekerlek ve kumaş kalitesine göre bu rakam 10 liraya kadar çıkabiliyor.

 

İnternet üzerinden toptan poşet alımı da yapabilirsiniz. Toptan alımlarda paralı poşetler 15 liradan başlıyor. Büyük sırt çantaları da poşetlerden daha uzun ömürlü ve oldukça kullanışlıdır. Büyük sırt çantalarına hem çok fazla eşya sığdırabilir hem de kollarınızdaki ağırlık azalacağından daha rahat hareket edebilirsiniz. Sırt çantalarında fiyatlar 20 liradan 300 liraya kadar alıcı bulabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.