Ne Yazık ki Uyarılarımız Bizi Haklı Çıkarmıştır

Ne Yazık ki Uyarılarımız Bizi Haklı Çıkarmıştır

Teröre karşı daha etkili bir eylem planı hazırlanması gerektiğinin altını çizmiştik. Ne yazık ki uyarılarımız bizi haklı çıkarmıştır.

A+A-

Denizli Türk Ocakları olarak Şubat ve Mart aylarında Ankara’da meydana gelen ve kamuoyunda Ankara Saldırısı olarak anılan terörist eylemlerden sonra ülke gündemini ve bilhassa güvenlik sorunumuzun hangi noktalara geldiğini 16 Mart 2016 tarihli basın açıklamamızda değerlendirdikten sonra teröre karşı daha etkili bir eylem planı hazırlanması gerektiğinin altını çizmiştik. Ne yazık ki uyarılarımız bizi haklı çıkarmıştır.

Teröre karşı alınması gereken önlemleri resmi ve sivil toplum kuruluşlarının görevleri olmak üzere iki başlık altında ele almış ve özetle şunları söylemiştik;

Sivil ve askeri kayıplarımızda istihbarat zafiyetlerinin soruşturulması, Terörle Mücadele Eylem Planı’na eğitim ayağının da eklenmesi, bölücü örgütün ilköğretimden yükseköğretime kadar yapılanmasına ve ideolojik propaganda yapmasına engel olunması, okullarımızda milli şuura yönelik eğitim faaliyetlerine önem verilmesi, bazı belediyelerin PKK şubesi gibi çalışmasına engel olunması ve bunun için Büyükşehir yasasında değişikliğe gidilmesi; ortak yaşama iradesinin ve milli birliğin güçlendirilmesi için camilerden ve din görevlilerinden yararlanılması; valiler, kaymakamlar, doktorlar, sağlık personeli gibi devlet memurlarının sosyal ilişki kurma becerisi güçlü ve milli misyon bilincine sahip kişilerden seçilmesine özen gösterilmesi gerektiği, terör örgütlerinin dış kaynaklarına milletçe tepki gösterilmesi ve Anayasa çalışmalarında kozmopolit bir yaklaşımla milli kimlik ve değerlerden arındırılış nötr bir Anayasa yapma fikrinden, Türkiye toplumu adıyla mozaik bir toplum yaratma çabasından vazgeçilmesi gerekmektedir.

 

Biz, tarihi derinliği eşsiz bir uygarlığın mirasçılarıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan kendini Türk Milleti’nin bireyi sayan herkesin, her kuruluşun, bizden öncekilerin yaptığı gibi ulusumuzun sürekliliği için, bu mirası yarınlara taşımak için var gücüyle uğraş vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşu olarak milletimizi ve devletimizi iç ve dış tehlikelere, tehditlere karşı uyarmayı ve çareler düşünmeyi hayati bir görev olarak kabul ediyoruz.

Bu vesile ile tüm sivil ve asker şehitlerimizi yad ediyor, şehit ailelerine ve büyük Türk Milleti’ne başsağlığı diliyoruz.

Büyük Turan Ülkesi’nde acıdan ve kandan ırak bayramlar geçirmek dileğiyle milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutlarız.

 

Ek Bilgi: Bayramlaşmamız 3. Gün Ocak Binamızda saat 16.00’dadır.

 

Denizli Türk Ocakları

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.