Öztürk: "Yatırımcıyı Ortada Bırakıp Pişman Ediyorsunuz"

Öztürk: "Yatırımcıyı Ortada Bırakıp Pişman Ediyorsunuz"

Bütçe görüşmelerinde konuşmasını yapan İYİ Parti Denizli milletvekili Yasin ÖZTÜRK Denizlili sanayicinin enerjide yapmış olduğu yatırımlar sonrası yönetmeliklerin değişmesinden kaynaklanan sanayiciyi zora sokan durumu kürsüden dile getirdi.

A+A-

2019 yılında çıkarılan yönetmelik doğrultusunda Denizlili sanayicinin de yapmış olduğu yenilenebilir enerji yatırımının yeni çıkarılan yönetmelikten sonra birçok yatırımcıyı zora soktuğunu açıkladı.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin Enerji Bakanlığı’nın bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşları üzerinde İYİ Parti Grubu adına söz alan Yasin Öztürk konuşmasına şu şekilde devam etti ;

“ Evet, yenilenebilir enerji konusunda iyi işler de yapmaya çalışıyorsunuz ama kafanız karışık…

Mesela güneş enerjisinden yararlanmak için bir kanun çıkarıyorsunuz, yönetmelikle destekliyorsunuz, teşvik sistemi, vergi indirimi, destek açıklıyorsunuz. Sonra birdenbire sanki bu kanunu başka biri çıkarmışçasına, kanunu yönetmeliği değiştiriyor, yatırımcıyı ortada bırakıp, pişman ediyorsunuz.

Bu konuda ülkenin birçok yerinde mağduriyet yaşayan yatırımcı var, ben seçim bölgem olan Denizli üzerinden örnek vermek istiyorum:

2019 yılında dediniz ki; “Siz yenilenebilir enerjiye yatırım yapın, ihtiyacınızı alın, üste kalan miktarını ben sizden devlet olarak alacağım.”

Denizli sanayi şehri, her türlü fabrikanın çalışması için de enerjiye ihtiyaç var.

Sanayici size güvendi ve uzun vadeli kredi çekerek, borçlanarak yatırım yaptı…

Siz ne yaptınız? Daha borcun vadesi bitmeden, 2022 yılında tekrar bir yönetmelik çıkardınız, “Kendi tüketebildiğiniz kadarı sizin, üzerini ben almayacağım” dediniz.

Bunu başından söyleseydiniz, sanayici yatırımını ve hesabını ona göre yapardı.

Bugün ülkede güvenen birçok sanayici gibi, Denizlili sanayici de zorda…

Kimin yüzünden zorda ?

Sizin yüzünüzden zorda…  “

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.