Pamukkale Belediyesi Yine İlki Gerçekleştirdi

Pamukkale Belediyesi Yine İlki Gerçekleştirdi

Pamukkale Belediyesi’nin büyük organizasyonlarından olan 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları, ilkler bakımında da önemli içeriklere sahip.

A+A-

Denizli ilinde ilk kez Çim Hokeyi Turnuvası’nı Pamukkale Belediyesi olarak kendilerinin yaptığını dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, turizm, gençlik ve spor üçlüsünü içerisine alan Spor Oyunları’nda, sporun her dalına yer vermeye çalıştıklarını, bu sene spor oyunlarına dahil ettikleri çim hokeyinin, spor severlerin büyük ilgisini gördüğünü, bunun yanında çim hokeyi turnuvasını spor oyunları çerçevesinde Denizli’de ilk kez yaptıklarını ifade etti.

2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları’na bu sene dahil olan yepyeni dallardan bir tanesi olan Çim Hokeyi, gençlerden de ilgi gördü. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları’nda tüm ayrıntıları düşündüklerini dile getirerek, spor ve sporun yanında olan bir belediye olarak, bilinmeyen, az tanınan spor branşlarını tanıtmanın da mühim olduğunu söyledi. Başkan Gürlesin, futboldan sonra dünyanın 2. en popüler sporu olan hokeyin ana branşı ve ilk oynayış biçimi olan Çim Hokeyi’nin uluslararası platformda mühim yarışmalarının olduğunu belirtti.



ÇİM HOKEYİ TUNUVASINA 11 TAKIM KATILDI

2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları çerçevesinde, Denizli ilinde ilk kez yapılan Çim Hokeyi Turnuvası’na Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen takımlar kıyasıya mücadele ettiler. Antalya, Konya, Isparta, Gaziantep, Muğla, Kahramanmaraş ve Denizli illerinden 8 erkek takımı ile Kahramanmaraş, Konya ve Muğla’dan 3 bayan Çim hokeyi takımı turnuvaya katılımda bulundu. Hemen hemen 1 metre boyunda ters tutulmuş bir bastona benzeyen Stick ismi verilen sopa ile oynanmakta olan çim hokeyinde hedef, küçük sert bir topu ucu kıvrık bir sopa ile sürerek karşı takımın kalesine sokarak gol atmak.

SPOR OYUNLARINDA ÇİM HOKEYİNİN GALİPLERİ BELLİ OLDU

3-5 Mayıs tarihlerinde süren turnuva karşılaşmaları KYK Çim Sentetik Saha’da yapıldı. Erkekler final karşılaşmasında Kahramanmaraş ve Gaziantep takımları Türkiye Şampiyonası’na gitme hakkı elde ettiler. Bayanlarda ise Kahramanmaraş ve Konya takımları kazanan takımlar oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin tarafından madalyaları ve hediyeleri sunulan takım oyuncuları, Denizli ilindeki ilgiden ve Pamukkale Belediyesi’nin ev sahipliğinden memnun olduklarını belirttiler.  Başkan Gürlesin, Denizli ilinde ilk kez organize edilen Çim Hokeyi Turnuvası’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Zorlu ve eğlenceli bir spor dalı olduğunu, Pamukkale Belediyesi olarak, her dalda spor ve sporcunun yanında olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.



ÇİM HOKEYİ İLK KEZ DENİZLİ’DE

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları gibi büyük bir spor organizasyonuyla geçen sene 1.si ile bir ilki yaptıklarını ifade ederek, spor oyunlarının kendi içerisinde de ilklere ev sahipliğini yaptığını belirtti. Başkan Gürlesin, spor oyunlarıyla Denizli’de bir ilkin gerçekleştirildiğini ve bu sene 2.cisinin uluslararası boyutlara taşınıp yapılıyor olduğunu, Spor Oyunları’na bu sene yüzlerce sporcunun katıldığını, halkın da dahil olduğu spor oyunlarının coşkusunun tüm Pamukkale’yi ve Denizli’yi sardığını, tüm bunlarla beraber, spor oyunları çerçevesinde bir çok ilklere de imza atıldığını, Denizli ilinde ilk defa Çim Hokeyi turnuvası spor oyunları çerçevesinde Pamukkale Belediyesi tarafından düzenlendiğini, ilklere imza atmanın gururu ile, çim hokeyinin gençler tarafından büyük ilgi görmesinin de kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.