Pamukkale Belediyesinden Hizmetiçi Eğitim Atağı

Pamukkale Belediyesinden Hizmetiçi Eğitim Atağı

Pamukkale Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerleri düzenliyor. Yaklaşık bir ay sürecek eğitim seminerlerinin ilk düzenlendi.

A+A-

Nort Point Otel’deki Eğitim Seminerlerine, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Veli Demir, Türkay Gözlükaya ile 250’ye yakın belediye çalışanı katıldı.

Başkan Gürlesin, açılışta bir konuşma yaparak, belediye olarak eğitime verilen öneme işaret etti.

BÜTÇENİN ÖNEMLİ BİR KISMINI EĞİTİME AYIRDIK

Pamukkale Belediyesi’nin belediye personeline yönelik ilk kez bir eğitim programı düzenleyerek bir başlangıç yaptığını kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:

‘Bu bir başlangıçtı, devamı gelecek. Niye böyle bir eğitim programı düzenledik. Eğitime önem verdiğimiz için bu programları artırarak devam ettireceğiz. Bütçeye bakıldığında eğitime ciddi bir pay ayırdığımız görülecektir. Eğitimi önemsediğimiz için kapanan belde belediyeleri, ilçe belediyeleri, özel idare çalışanları ve Denizli Belediyesi’nden gelen arkadaşlarımız var. Toplamda 10 farklı kurumdan gelen arkadaşlarımız Pamukkale Belediyesi’nde görev yapıyor.  Biz bir aileyiz. Bu ailenin aynı dili konuşması gerekiyor. Olaylara aynı şekilde bakması gerekir. Bu kültürün oluşması adına birlikteliklerimiz devam edecek. Belediye Başkan Yardımcımız Veli Demir ve Müfettiş Zeki Coşkun eğitim verecek. 4 bölüm halinde gerçekleşecek. Kurum kültürü, yazışma dili, alt üst ilişkileri yer alıyor. Sonunda ise 4. Bölümde soru cevap bölümü olacak. Bu eğitimi sizler için veriyoruz.

Herkes buradan bir şeyler öğrenecektir. Sadece belediye anlamında olayı görmeyin. Anlatılacak konular kendi aile içinizde bile faydasını göreceksiniz. Bize gelen vatandaş önce güler yüz ister. Belki vatandaş kızgın şekilde gelebilir. İşinin kasıtlı olarak yapılmadığını düşünebilir. Biz güler yüzlü olacağız, onun anlattıklarını dinleyerek, işini sonuçlandırmaya çalışacağız. Bu eğitim muhakkak bir faydası olacaktır. Yüzde yüz netice alamayabiliriz. Ama bu bir süreçtir. Memnuniyeti olabildiğince artıracağız. Sizlerle belediyemizi çok daha ileri düzeye taşımak istiyoruz. 10 farklı birimden geldik. Herkes oradaki olumlu kültürün bir bölümümü buraya taşırsa hepimize fayda sağlar. Ayrıca bu kültürlerin tek çatı altında toplanması gerekiyor. Onun için eğitimlerimiz sürecek. Verimli geçmesini diliyorum. Sonunda herkes bir şeyler öğrenmiş olarak buradan ayrıcalıktır. Eşinizle çoğunuzla bu öğrendiklerinizi paylaşacaksınız.’

EĞİTİME ÖNEM VERMEYEN, CEHALETİN SONUCUNA KATLANIR

Konuşmacılardan Başkan Yardımcısı Veli Demir de, insanların doğuştan itibaren eğitime ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, ‘İnsanlar, gerek okulda, gerek anne kundağında, gerek toplum hayatında yaşadığı sürece çok şeyler öğrenir. Bu öğrendiği şeyler insana kişilik, kimlik ve benlik oluşturur. Bunlar insanın hayattaki değerlerini ortaya koyar. Bunlar insanların toplum içindeki yerini belirler. Kişiliğini benliğini kaybedenler hayatın hiçbir yerinde başarılı olamaz.  Hiçbir zaman başarıyı yakalayamazlar. Alacağımız eğitimler bu dünyadaki toplum içindeki yerimizi belirler. Bunların birleşmesi ise toplum kimliğini oluşturur. Toplum kimliği de milletlerin kimliğini oluşturur. Bir millet ne kadar değerli, ne kadar birbirine bağlı ise o millet dünya üzerinde o kadar başarıya ulaşır hak ettiği yeri alır. Atalarımız, kıtalar arasında koşturmuş dünyanın 3’de 1’ne hakim olmuştur. Bunların hayırla yad edildiğini görürüz. Eğitimin maliyetini yüksek görenler cehaletin sonucuna katlanmak zorundadır. Bu nedenle eğitime gerekli önem verilmelidir. Biz kurum olarak yeni kurulmamıza rağmen eğitime büyük pay ayırdık. Böyle bir düşünce yapısına sahip kurumun neferleri olarak kendimizi geliştirip ona göre çalışmalarımıza yön vermemiz gerekir’ dedi. Başkan Yardımcısı Demir, kurum kültürü ve aidiyet bilinci hakkında geniş bilgi de verdi.

Daha sonra Müfettiş Zeki Coşkun da, protokol kuralları, alt-üst ilişkileri konularında personele bilgi verdi. Öğleden sonraki bölümde ise Başkan Yardımcısı Demir tarafından kurum kültürü, yazışma dili ve alt üst ilişkileri konularını içeren eğitim seminerinin son bölümünde ise zoru cevap kısmı vardı. Pamukkale Belediyesi personelleri, çeşitli sorular sorarak alınan cevaplarla kendilerini yenileme imkanı buldu.

Bu arada yeni değişen ve 1 Mart 2015’de yürürlüğe girecek Resmi Yazışma Kuralları hakkında geniş bilgi sunan Demir, bundan sonra yeni yazışma kurallarına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.