PAÜ Hastanelerinde Hemşirelik Haftası etkinlikleri erken başladı

PAÜ Hastanelerinde Hemşirelik Haftası etkinlikleri erken başladı

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası kutlama etkinlikleri bu yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Pamukkale Üniversitesi...

A+A-

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası kutlama etkinlikleri bu yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan bir programla başlangıç yaptı.

PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın, dekanlar, öğretim üyeleri ve PAÜ Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici ile PAÜ Hastaneleri hemşireleri ve hemşirelik bölümü öğrencilerinden oluşan pek çok davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşması yapan Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici; hemşirelik mesleğinin, Dünya Sağlık Sistemi'nin vazgeçilmez temelini oluşturduğunu, hemşirelerin çalıştıkları alanlarda nitelikli bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini başarıyla devam ettirdiğini ancak hemşirelere olan ihtiyacın Covid-19 Pandemisinden sonra daha çok önem kazandığını ifade etti. Hemşirelik mesleğinin hem maddi hem de manevi hak ettiği değeri görmesinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Uluslararası Hemşireler Birliği'nin (ICN), 2024 yılı için belirlediği "Hemşirelerimiz Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temasına değinerek hemşirelerin zaten yıllardır hastalara verdiği nitelikli sağlık hizmeti ve bakım ile hastaların hastanede kalış sürelerinin azalması, enfeksiyon, basınç yarası, sekonder hastalıkların ve komplikasyonlarının önlenmesini sağlayarak hem toplum sağlığına hem de sağlık ekonomisine olan katkılarından söz etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan yatığı açılış konuşmasında; akredite hemşirelik eğitim programlarının, toplumların değişen ve gelişen sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek, doğru beceriler, yetkinlikler kazandırdığını ve öğrencilerin özgüvenle yetişen hemşireler olmalarını sağladığını söyledi. Aynı zamanda sağlık profesyonellerinin en kalabalık grubunu oluşturan hemşirelik mesleğinin, temelleri bilime dayanan, gerekli eğitimin verilmesi ile mesleki donanımın kazandırılması açısından emek isteyen bir disiplin olduğundan bahseden Prof. Dr. Özkan, tüm hemşirelerin Hemşirelik Günü ve Haftasını kutladı.

Programda konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın; Çanakkale'de görev yaparken akademik çalışmaları sırasında tarihin tozlu sayfalarını incelerken okuduğu bir anekdotun kendisinde bıraktığı hisleri anlatırken davetlileri duygulandırdı. Bu milletin, bu vatan uğruna kazandığı mücadelelerde ilaç, malzeme, yetersiz hemşire ve sağlık personeli nedeniyle tedavi olabilecek durumda olan yaralıların bile tedavi edilememesinden dolayı kayıpların yaşadığını, bu durumun ne kadar elim ve vahim olduğunu, günümüzde de yaşanan savaş, Pandemi gibi felaketlerin devam ettiğini ve eğitimli, alanında uzman hemşirelerin sağlık sisteminin alt yapısının güçlü olmasında etkin olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akalın tüm hemşirelerin Hemşirelik Günü ve haftasını kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından program, müzik dinletisi ve panel ile devam etti. Panelde hemşirelik hocaları; Prof. Dr. İnci Erefe, Prof. Dr. Hülya Okumuş, Prof. Dr. Gülseren Kocaman'da geçmişten günümüze hemşirelik mesleği ve hemşirelik mesleğindeki gelişmeleri aktardılar. Panel sonrasında bugünü onurlandıran hocalarımıza ve emekli hemşirelere teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi. Etkinliğin öğleden sonra yapılan oturumunda ise emekli hemşire aynı zamanda Fonksiyonel Wellness ve Nefes Koçu olan Sabriye Akkılıç "Nefes Alsan Yeter" başlıklı sunumunda verdiği bilgilerle ve nefes egzersiz pratikleri ile keyifli dakikalar yaşattı.

Hemşirelik haftasına yönelik kutlama ve etkinliklerin devam edeceği bilgisini veren yetkililer, 11-12 Mayıs 2024 tarihlerinde hemşirelerden oluşan voleybol takımlarının yarı final ve final maçları gerçekleştirileceğini ifade ettiler. Ayrıca 17 Mayıs 2024 tarihinde tüm personel için motivasyon olması amacıyla "Hemşirelik Gecesi" de düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.