PAÜ’de Dolu Dolu Bir 8 Mart

PAÜ’de Dolu Dolu Bir 8 Mart

PAÜ’de “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanan haftada etkinlikler gerçekleştirildi.

A+A-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Öğretim Elemanları Karma Sergisi, Hayatın İçinde Kadın” paneli ve “Bilimde Kadınların Ayağına Takılan Taş! "Matilda Etkisi" ve Günümüze Yansımaları” adlı bir konferans gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinin eserlerinin yer aldığı karma sergiyi Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte gezdi.

Serginin açılışına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları; Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı ve Doç. Dr. İbrahim Tuncel ile birlikte akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. Eğitim Fakültesi bünyesinde bu yıl tamamlanan Resim İş-Eğitimi Anabilim Dalı Binasında gerçekleştirilen ilk sergi organizasyonu olması sebebiyle de son derece önem arz eden etkinliğe ilgi oldukça yoğundu. 

Eğitim Fakültesi Sergi Salonunda düzenlenen karma resim sergisini ayrıca Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ziyaret etti. Burada Rektör Prof. Dr. Bağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, eser sahibi öğretim üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, sergiye katkı sağlayan öğretim üyelerine teşekkürlerini iletti.

Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan: “Kadın Her Alanda Çalışabilir”

Türk Eğitim-Sen Denizli-Aydın Şubesi Üniversite Yönetimi tarafından Pamukkale Üniversitesi Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Hierapolis Salonunda “Hayatın İçinde Kadın” konulu bir panel gerçekleştirildi. Panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Oturum başkanlığını Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nergis Biray’ın yaptığı panelde Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Susar, Eski Türklerden bugüne uzanan süreçte kadın ve eğitim konusunun ele alınış tarzı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Susar; eğitimle bağlantılı konular olarak eşit hak ve sorumluluklar, kızların okutulması, fırsat eşitliği, cinsiyet ayrımı, zorunlu eğitim ve sonrasında neler yapılabileceği, kadın istismarı konusunda yapılabilecek uygulamalar gibi konularda önerilerini sundu. Panelin ikinci konuşmacısı Teknoloji Fakültesi Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan, kadının her alanda çalışabileceğini belirtti. Dr. Öğr. Üye Işıtan, konuşmasında sanayi, otomotiv, metal işleri ve metal üretimi gibi alanlarda çalışan kadınların çalışma şartları ve sorunlarına değindi. Devlet politikaları ve istihdam politikalarının önemini vurguladı. Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslıhan Arslan Kartal da panel de, çığır açan yabancı ve Türk bilim kadınlarını “Bilim ve Kadın” başlığında anlattı. Her alanda birçok başarıya imza atan kadınların bilim yolunda güçlükler içinde ilerleyişini dile getiren Doç. Dr. Kartal kadınların bilim alanlarında daha fazla yer edinmeleri gerektiğini vurguladı. Panel katılımcılara katılım belgeleri ve çiçek takdimiyle sona erdi.

Konferans

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için PAÜ’de gerçekleştirilen etkinliklerden bir diğeri ise Teknoloji Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen Bilimde Kadınların Ayağına Takılan Taş! “Matilda Etkisi” ve Günümüze Yansımaları konulu bir konferans oldu. Millî Eğitim Bakanlığı Nezihe - Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Danışmanı Bilge Yıldırımoğlu ve öğrencisi Selin Demir tarafından TÜBİTAK Projesi olarak hazırlanan: Bilimde Kadınların Ayağına Takılan Taş! "Matilda Etkisi" ve Günümüze Yansımaları adlı araştırmanın sonuçları katılımcılarla paylaşıldı. Tarih boyunca bilimde kadına bakış açısı ele alınarak Margaret Rossiter tarafından açıklanan Matilda Etkisi’nin günümüzdeki kadın akademisyenlerin çalışmalarına olan yansıma düzeyleri ve elde edilen bulgular çerçevesinde aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.