PAÜ’de Projeler Tam Gaz

PAÜ’de Projeler Tam Gaz

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencilerinin kurduğu Teknomek Ar-Ge topluluğu, yeniliklere ayak uydurmak ve dijital çağdaki ihtiyaçlara cevap verebilmek adına projeler üretmeye devam ediyor.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi çatısı altında kurulan Teknomek Ar-Ge Topluluğu, proje odaklı bir vizyonla yeniliklere ayak uydurmak ve dijital çağdaki ihtiyaçlara cevap verebilmek adına kurulmuş bir öğrenci topluluğudur.

Pamukkale Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Elektrik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü Öğr. Görevlisi Meltem Balaban danışmanlığında, Mekatronik Mühendisliği birinci sınıf öğrencileri Enes Fevzi Çiçekli, Mehmet Bayram, Uğurcan Etyemez, İsmail Yüksel, Emrullah Devren, Burak Yıldırım ve Kaveh Sedighsarvestani tarafından kurulan genç topluluğun PAÜ’lü toplam 71 üyesi bulunuyor.  

Her geçen gün daha da büyüme hedefiyle yola çıkan Teknomek Ar-Ge topluluğu öğrencilerinin sloganı “Birlikten güç doğar”. Topluluk üyeleri yeni paydaşlarına “Tek başına veya takımınla bize katıl projelerimizi beraber büyütelim” çağrısı yapıyor.

Ulusal ve uluslararası çapta mekatronik mühendisliğini daha geniş kitlelere tanıtma ve bu sayede gelecek nesillere yol gösterme görevi üstlenen genç topluluk üyeleri amaçlarını şöyle ifade ediyor: “Zamanın gerektirdiği yeniliklere ayak uydurmak ve dünyadaki değişimlerde biz de varız demek amacıyla bu yola çıkmış bulunmaktayız. Ayrıca Mekatronik Mühendisliğinin tanıtımını yapmak ve bu sayede gelecek nesillere ilham kaynağı olmak en büyük amaçlarımızdan bir tanesidir. Bunun yanı sıra projemizi geliştirilebilir sistemlerle donatıp en yeni teknolojileri adapte ederek ülkemizin sanayi envanterine katılması için elimizden geleni yapacağız”.

Genç bir topluluk olmasına rağmen PAÜ Teknomek Ar-Ge topluluğu bünyesinde yer alan Algan Teknoloji Takımı, Feza teknoloji takımı ve Mekatron teknoloji takımı, Teknofest 2019’da ön elemeleri geçerek finale kalan takımlar arasına adlarını yazdırmayı başardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.