PAÜ’den Mücadeleye Bir Destek Daha

PAÜ’den Mücadeleye Bir Destek Daha

PAÜ’de Korona virüs ile mücadeleyi desteklemek için tezgâhlarının başına geçtiler.

A+A-

PAÜ Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (DTBMYO) Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Kutlu ve gönüllü program öğrencileri, DTBMYO idari personelinin de destekleri ile sağlık çalışanları için maske ve cerrahi önlük üretimini başlattı.

Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen Koronavirüs (Kovid-19), ile etkin bir şekilde mücadele sürüyor. Salgının yayılmasının önüne geçmek ve hastaları, tedavi ederek sağlıklarına kavuşturmak için yoğun gayret gösteren sağlık çalışanlarının virüse maruz kalmamaları için çok sayıda kurum ve kuruluş, ürettikleri malzemelerle, sağlık çalışanlarına bu mücadelelerinde destek veriyor.

PAÜ DTBMYO Moda Tasarımı Programı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Kutlu ve gönüllü öğrenciler, DTBMYO idari personelinin de desteğini alarak maske ve cerrahi önlük üretimine başladı.

Maddi Manevi Destek

Projeye, başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Üniversite Yönetiminin maddi ve manevi büyük destek verdiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Kutlu, yine kurum ve kuruluşların yanı sıra özel şirketlerin de katkı sağladığını belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Kutlu projelerini şöyle anlattı: “Tüm Dünya’da olduğu gibi Ülkemizde de Koronavirüs ile etkin bir şekilde mücadele ediliyor. Rektörüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın Moda Tasarım Programı bünyesinde ne gibi katı sağlayabiliriz düşüncesi üzerine bizler de bu projeyi hayata geçirdik. Üniversite Yönetimimizin yanında DTBMYO Müdürümüz Prof. Dr. Raşit Urhan da destek vererek bölüm olarak katımızı sunmayı hedefledik. Projeye, gönüllü olarak öğrencilerimiz ve idari personellerimizin de desteği ile sağlık çalışanlarının bu virüsten korunmaları adına maske ve önlük üretimine başladık. Öğrencilerimiz ile birlikte üretimlerimizi, virüsten korunma adına, gerekli hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştiriyoruz. Farklı kurum ve kuruluşlar ile okullar ve özel sektörden firmalar malzeme ve kumaş desteğinde bulundu. Öğrencilerimizin üretim sırasında kullanabilmeleri için bizlere yüz siperliği tedarik eden firma ve okullar oldu. Bu süreçte ürettiğimiz maskeler ve korumalı cerrahi önlükleri en kısa sürede sağlık çalışanlarımızın kullanımına sunmayı hedefliyoruz. Desteklerinden dolayı Başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere emeği geçen, Üniversite Yönetimimize, DTBMYO Müdürümüz Prof. Dr. Raşit Urhan, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Velittin Kalınkara, idari personellerimiz, öğrencilerimiz; Ümmü Kanyılmaz, Erkan Sarıca, Sündüz Abban ve Sedef Sena Sağlam’a, destek veren kurumlar ile firmalara teşekkürlerimi sunuyorum”.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan, DTBMYO Müdürü Prof. Dr. Raşit Urhan şunları kaydetti: “Öncelikle Koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında salgın ile mücadele açısından ne gibi katkı sağlayabiliriz düşüncesi içeresindeyken Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın önerileri doğrultusunda, sağlık çalışanlarımıza katkı sağlamak amaçlı, medikal maske ve önlük üretimi projemizi hayata geçirdik. Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Kutlu ve Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Akduman hocalarımız ile görüştüm. Hocalarımız bu projenin içinde yer almaktan memnun olacaklarını ve öğrencilerimizin de üretim sürecine gönüllü olarak katkı sağlamak isteyeceklerini söylediler. Sayın Rektörümüz üretim için gerekli olan eksikliklerimizi tamamladı ve biz projeyi hayata geçirdik. Bunun yanında farklı kurum ve şirketlerden de projemize çeşitli destekler geldi. Projemize destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Üniversite Yönetimimize, Yüksekokulumuzun öğretim üyeleri, idari personeli ve öğrencilerimiz ile kurum ve özel şirketlere teşekkürlerimi iletiyorum”.

İlk etapta 2 bin maske ve 200 cerrahi önlük üretecek olan ekip, maske ve cerrahi önlükleri PAÜ Hastaneleri’nde görev yapan sağlık çalışanlarının yansıra Denizli’deki diğer hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına ulaştıracak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.