Ramazanda Sağlık Beslenme İpuçları

Ramazanda Sağlık Beslenme İpuçları

Uzmanlar Ramazan ayında öğün saatleri değiştiği için beslenmeye daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

A+A-

Ramazan ayında öğün saatleri değiştiği için beslenmeye daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini dikkat çeken uzmanlar, Ramazan ayına özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.

Uzmanlar Ramazan ayında beslenmede dikkat edilmesi gereken püf noktaları şöyle açıkladılar:

“Ramazan Ayında beslenme sayısının azalması ile beraber beslenmeye daha fazla önem verilmesi gerekmektedir. Hem beslenme saatinin değişmesi hem de öğün sayısının az olması sebebiyle yediğimiz şeyler daha fazla önem taşıyor. Vücut uzun süre susuz kalacağından su tüketimine dikkat edilmeli. İki öğüne düşen yemek sayısı nedeniyle sahur ve iftarda ne çok ne az olacak şekilde öğünler dengelenerek tüketilmeli. Sahur kesinlikle ihmal edilmemeli.

“İftarda ağır yemeklerden uzak durun”

Vücut uzun süre aç kaldıktan sonra ağır yemeklerin tüketilmesi vücudu zorlayıp hazımsızlığa neden olmaktadır. Kızartmalardan, yağlı ve aşırı baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalı. Çorba ile başlanan öğüne hafif sebze yemekleri eşlik edebilir. Mevsimine uygun salata yemeniz de vücudu gerekli vitaminler açısından destekleyecektir. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.

“Lifli gıdaları tercih edin”

“Tükettiğiniz gıdaların lif oranı ne kadar fazla olursa gün içinde enerjiniz o oranda fazla olacaktır. Lif açısından yeşil yapraklı sebzeler ve tam buğday ürünlerini tercih edebilirsiniz. Yumurta, peynir, süt ve yoğurt gibi protein içeren yiyecekleri de tüketmeyi ihmal etmeyin”

(İHA) -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.