Rektör Bağ, Berger'i PAÜ'de Ağırladı

Rektör Bağ, Berger'i PAÜ'de Ağırladı

Denizli ziyaretleri çerçevesinde PAÜ’ye gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve yanınki heyet Üniversite Yönetimi ve Senatörlerle buluştu.

A+A-

Evvela, PAÜ Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve PAÜ Yönetimi tarafından karşılanan Büyükelçi Christian Berger ve eşi, programın devamındaysa senato salonunda yapılan toplantıda Pamukkale Üniversitesi Senato Üyeleriyle buluştu.

Başta PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Vali Yardımcısı Vekili Halil Canavar olmak üzere diğer görevliler senato üyeleriyle bir araya gelen Büyükelçi Berger, son dönemlerde AB - Türkiye münasebetleri ve üniversitelerde yurtdışı öğrenci hareketliliği programları olan Erasmus ve Erasmus+ ile alakalı konutu.

AB ve Türkiye münasebetlerini sağlamlaştıran temel etkenlerden bir tanesinin de Erasmus ve Erasmus+ gibi yurtdışı öğrenci hareketliliği programları olduğundan bahseden Christian Berger, AB tarafından finanse edilmiş olan ‘Erasmus’ projesinin Türkiye ve dünya ölçeğindeki bütçesinin yükseltildiği müjdesini verdi.

Berger: ‘‘Gelecek nesillere yatırım yapmak istiyoruz.’’

AB’nin, Denizli ilinde süren değişik destek programlarının olduğunu anımsatan Büyükelçi Christian Berger, PAÜ Senatosu’nda yapmış olduğu konuşmasında, AB olarak eğitime çok önem verdiklerini, projeleri bilhassa eğitim alanında yoğunlaştırdıklarını, Üniversiteleri ziyaret etmenin ve dinlemenin bu bakımdan kendileri için çok önemli olduğunu, Erasmus gibi programların yanında teknik eğitime de büyük destek verdiklerini ifade etti.

Rektör Bağ: “Proje sayılarını artırma yönünde büyük çaba gösteriyoruz.”

Programda konuşma yapan Rektör Bağ, AB projelerinden etkin şekilde faydalanan bir üniversite olduklarını, çok sayıda öğrencinin Erasmus+, KA103 ve KA107 projelerinden, Mevlana değişim programından faydalandığını, kendi öğrencilerinin Avrupa ülkelerine gittiklerini ama Avrupa ülkelerinden gelen öğrenci sayısının düşüşte olduğunu gördüklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.