
Rektör Gürel'in "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" Mesajı
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Gürel, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919; azmin, kararlılığın ve yeniden dirilişin simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı istiklal meşalesi, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla kısa şürede tüm yurda yayılmış; bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri bu büyük inançla atılmıştır.
19 Mayıs’ın gençliğe armağan edilmesi ise geleceğimizin teminatı olan gençlerimize duyulan güvenin en güçlü göstergesidir. Ülkemizin yarınlarını inşa edecek gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, bilimsel düşünceyi rehber edinen, araştıran, üreten ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi en büyük temennimizdir. Üniversiteler olarak bizlere düşen görev de gençlerimize güçlü bir eğitim ortamı sunmak, onların hayallerine ve hedeflerine rehberlik etmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; milletimizin ve sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."
Prof. Dr. Ekrem Gürel
Iğdır Üniversitesi Rektörü

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.