Serinhisar’da Kobaş'a 3 AKP’liden Çelme

Serinhisar’da Kobaş'a 3 AKP’liden Çelme

Ak Partili Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Belediye meclisinden 750 bin TL borçlanma yetkisi istedi, ancak onay çıkmadı. Kobaş’ın yetki alamamasının nedeni 6 AK partili üyeden 3’ünün muhalefet partili üyeler gibi çekimser oy kullanmaması.

A+A-

Serinhisar Belediye Meclisi Ocak ayı toplantılarını tamamladı. Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, yatırımların devam edebilmesi için meclisten borçlanma yetkisi istedi. 6 Ak parti, 3 CHP, 2 MHP olmak üzere 11 üyenin bulunduğu Serinhisar Belediye Meclisi, Başkan Kobaş 750 bin TL borçlanma yetkisi çıkmadı.

3 Ak Partili Üye de Çekimser Kaldı

Ak Parti’nin 6 Üye ile Sayısal üstünlüğünün olduğu Serinhisar Belediye Meclisi’nden Başkan Kobaş’ın umduğu sonuç çıkmadı. Belediye Başkan yardımcılığı da yapan Ak Partiliüye Aydın Canbeldek ile Muhammet Emre Kabukçu, Oktay Aktürk de CHP ve MHP’li üyeler gibi Kobaş’ın borçlanma talebine çekimser oy kullandı.

 

Yatırımlar İzah Edilemedi

MHP’li Mustafa Yatçı, bu paranın hangi yatırımlarda kullanılacağı hakkında meclis üyelerine bilgi verilmediği için MHP grubunun çekimser kaldığını belirterek, ‘’Meclisin ocak ayı toplantılarında 13 gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Ancak, Başkan’ın borçlanma yetkisi istediği maddede sorularımıza yanıt bulamadık. 750 bin TL nerede ve hangi yatırımda kullanılacak bunun açıklaması yapılmadı. O nedenle çekimser oy kullandık. Ak Partili üyeler de ikna olamamış ki 6 Ak Partili üyeden 3’ü de bizim gibi çekimser kaldı ‘’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.