Soba Zehirlenmelerine Karşı Dikkat!

Soba Zehirlenmelerine Karşı Dikkat!

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, havaların soğumasıyla birlikte soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlara dikkatli olunması çağrısı yaptı.

A+A-

Havaların soğumasıyla kullanımı artan kömür sobalarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmeleri karşı İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, vatandaşları uyardı. Geçen ay Bozkurt ilçesinde 78 yaşındaki Fatma Dirik ve Mustafa Dirik çiftinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü hatırlatan Tekin, sonbaharın başından şuana kadar karbonmonoksit gazından zehirlenen 37 kişinin çeşitli hastanelerde tedavi edildiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Tekin, "Zehirlenmeye neden olan karbonmonoksit gazı, kokusuz, tatsız, tahriş edici olmayan, yanıcı bir gazdır. Odun, kömür, egzoz gazları ve doğal gaz gibi yakıtların dumanlarında bulunur. Genellikle soba zehirlenmesi ve banyo zehirlenmeleri olarak bilinir. Kötü baca sistemleri, yangınlar, kapalı garajlar, hava dolaşımının olmadığı yerler, fırtınalı hava koşulları karbonmonoksit oluşumunu sağlar. Baş ağrısı, güçsüzlük, halsizlik, baş dönmesi, görme kaybı, unutkanlık, bulantı, kusma, kalp ritmi bozukluğu, bayılma, uyuşma, solunum güçlüğü gibi belirtiler zehirlenme işaretidir. Zehirlenme olduğunda en önemli şey hastanın zehirlendiği ortamdan dışarı çıkarılarak, organlara oksijen sağlanması ve 112 Acil Servisi'nin çağrılmasıdır" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.