Son Yıllarda Talep Arttı

Son Yıllarda Talep Arttı

Buldan'ın Bozalan mahallesinde eşek sütü üreten İbrahim Taşlı, son senelerde eşek sütüne olan talebin arttığını ifade etti.

A+A-

Buldan Bozalan mahallesinde eşek sütü üretimi yapan 45 yaşındaki İbrahim Taşlı, 5 senedir  eşek sütü üretimi yaptığını ama son aylarda eşek sütüne ilginin arttığını ifade etti.

Allah Şifa Versin

15 eşek ile süt üretimi yaptığını ifade eden Taşlı “Bu işe ilk başladığım zamanlarda talep biraz düşüktü. Ancak son zamanlarda artan talepler karşılamak için bende eşek sayımızı artırdım. Astım, bronşit ve kanser hastaları eşek sütü talep ediyorlar. Eşek sütünün anne sütüne en yakın aşağı yukarı eş değer olduğunu söylüyorlar. Sabahları sağım yapıyorum. Başka hiçbir hayvan beslemiyorum sadece eşeklerimin bakımlarını en temiz şekilde yapıyorum. Ben ve eşim başka hiçbir iş yapmıyoruz sadece hayvanlarımızı iyi besliyoruz. Günde bir eşekten bir kilo süt alıyorum. Denizli’den, Uşak’tan, Aydın’dan ve Türkiye’nin her tarafından süt almaya geliyorlar. Ayrıca telefon ve internetle de istiyorlar ben de kargoyla sütü gönderiyorum. Allah tüm hastalarımıza şifalar versin” dedi.

Kaynak: Buldandayasam.net
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.