Subaşıoğlu'ndan ‘Hıdırellez Bayramı’ Kutlama Mesajı

Subaşıoğlu'ndan ‘Hıdırellez Bayramı’ Kutlama Mesajı

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Hıdırellez Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Başkan Subaşıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi, “Türk dünyasında baharın gelişi anlamına gelen hıdrellez binlerce yıllık zengin kültürel birikiminin en güzel örneklerinden birisidir. Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında gelenek görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Türk milleti, tarih boyunca kültürel zenginliğini özüne uygun olarak korumuş ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar getirmiştir. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren bu kültürel değerlerimizi gelecek nesillere ulaştırmak bizlerin başta gelen görevleri arasındadır.

 

Hıdırellez Bayramı, esas itibariyle bizlere doğayı sevmeyi, ona saygı duymamız ve onu korumamız gerektiğini hatırlatmakta, ayrıca insanlar arasında birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirerek toplumsal huzurun sağlanmasına katkıda bulunmaktadır. Bizler de bu günleri vesile bilerek, mahalle mahalle dolaşarak, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bu da bizler arasında büyük bir birlik ve beraberliğe katkı sağlıyor.

 

Güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, komşuluk ve toplumsal huzurumuzu artırması dileklerimle, tüm hemşehrilerimin ‘Hıdırellez Bayramı’nı’ kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum “ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.