Tatilcilerin Bu Yılki Hedefi

Tatilcilerin Bu Yılki Hedefi

Yayla Turizmi ve Doğa Sporcuların  ile çok sayıda tarihi ve Doğal  varlığıyla cazibe merkezi olan Çameli  turizmde altın çağını yaşıyor.

A+A-

Ülkemizin yemyeşil yaylaları ile ünlü bölgesi Çameli  buz gibi akan dereleriyle ve bölgeye has lezzetleriyle tam da doğanın kalbine inmek isteyenlere göre Doğal güzellikleri, kültürel yapısı ve mesire yerleriyle ilgi çeken Denizli’nin Çameli İlçesi  Zengin Bitki Örtüsü ve doğanın çömert davrandığı çiçeklerinin açmasıyla ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor. Son yıllarda adından da sıkça söz ettiren yayla ilçesi olan Çameli  Doğa severlerin,Sporcuların ve yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan ve  fotoğraf tutkunlarının da bu tarihlerdeki ilk adresi haline geldi.

Dere tepe demeden gezenlere Çameli

Nefes kesen manzaralarına tanık olabilirsiniz. Bir taraftan elinize fotoğraf makinenizi alarak bilgisayarınızın ekranını süsleyecek kareler çekebileceğiniz macerayı atılabilir 7 Km uzunluğundaki Emecik Kanyonunda yüzlerce şelaleden geçebilirsiniz

Kalbine giden yol midesinden geçenlere Çameli

Fethiye’ye ve ünlü turizm beldelerine yakın olan Çameli Tatilde deniz, kum, güneş veya yeşil yerleri görmek güzel ama bana lezzetli yemeklerden, dumanı üstünde kahvelerden ve çıtır çıtır lezzetli bir Balık yemek için diyenler bir an olsun düşünmeden Çameli’nin ünlü Balık Resturantlarına  gelebilirler. Ülkemizin olduğu gibi tüm dünyanın örnek gösterilen gastronomi şehirlerinden biri olan Çameli’de

Bir kitap ve bol huzur isteyenlere Çameli

Benim kalabalıkla, partiyle, gürültüyle işim olmaz. Tatilde sakin bir köşede kitabımı okurum, dinlenirim diyenlerdenseniz, kendinizi vakit kaybetmeden Çameli’nin  huzurlu göllerine ,şelalelerine ve yaylalarına çadır kurabilirsiniz Üstelik burada kuş seslerinden ve doğanın sesinden başka bir şey duymak pek mümkün değil. Yanına kitabını, müziğini ve bolca sakinliği alıp Çameli’nin  doğasına  inmek isteyenler Çameli’ye otobüs bileti bakmaya başlayabilirler.

ZAMAN ZAMAN KONAKLAMA TALEBİNİ KARŞILAMAKTA ZORLANIYORUZ'

Çameli Belediyesi Turizm Danışmanı İbrahim Putgül ilçenin tarihi, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi. Doğanın tüm pastel renklerin tarihle iç içe geçtiği, tüm güzellikleri bir arada sunan ilçemize gelen turist sayısı sürekli artıyor. Tatilciler artık yaz aylarında aşırı sıcak olan Ege ve Akdeniz yerine Yayla özelliği ve iklimi ile havasından söz ettiren bir  tercih konumuna geldik  İlçemiz, yoğun kent ve çalışma ortamından kaçmak, sessiz, sakin ve doğayla baş başa kalabilecekleri yer arayan tatilciler için en iyi alternatifler arasında yer alıyor. Çameli , doğal güzellikleri, tarihi geçmişinin yanı sıra balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürüyle  yatılı veya  günübirlik ziyaretçi anlamında bu talebi karşılayan bir ilçe. Sadece yaz ayları değil dört mevsim turistlerin ilgisini çeken 20  bin nüfuslu ilçemiz yaz sezonunda nüfusunun 10 katı günübirlik turist ağırlıyor. Zaman zaman konaklama talebini karşılamakta güçlük çektiğimiz ilçemizi, yılda 10bin  binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.