Türk Dünyası Denizli'de buluşuyor

Türk Dünyası Denizli'de buluşuyor

Yeni Ufuk dergisi, Denizli'de aynı anda bir araya gelmesi zor bir etkinliğe imza attı. 24-25 Şubat 2024 tarihlerinde Türk Dünyasının önemli isimleri Denizli'de olacak. 24'ünde Panele katılacak isimler, 25 Şubat'ta kitaplarını imzalayacaklar.

A+A-

” Yeni Ufuklara Doğru”  sloganı ile  Türk dünyasının düşünce, fikir, edebiyat ve Kültür birliğinde birleşmesini amaçlayan  Denizli merkezli Türkçü Milliyetçi  “Yeni Ufuk Dergisi”  Türk dünyasını 24 -25 Şubat 2024 tarihlerinde  “Türk Dünyası Paneli  ve İmza Şöleni ”  adı ile düzenleyeceği   2 gün sürecek   bir etkinlikte sevenleriyle buluşturacak.

 

Türk Dünyası Paneli,  24 Şubat  2024 Cumartesi günü Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 13.00’te başlayacak. Panelde Türk dünyasının  değişik  ülke ve bölgelerini temsil eden Bilim insanları,  Toplum ve Kanaat önderleri, STK. Başkanları, şair-yazar, İnsan hakları Aktivistleri  katılacak ve yapacakları konuşmalarında ülkelerinin   güncel sorunlarını  gündeme getirecek ve çözüm yolları hakkındaki görüş  ve önerilerini   ortaya koyacaklar.

 

Türk Dünyası Paneli 2 Oturum halinde gerçekleştirilecek

 

1.Oturum Saat 13,oo’te başlayacak ve Başkanlığını  Prof.Dr. Ahmet Bican Ercilasun Hocamızın  yapacağı oturumun konuşmacıları :

Zafer Karatay : Emel Kırım Vakfı ve KMM Türkiye Temsilcisi

Ahmet Zeki Bulunç

Işık Sadık Ahmet : Batı Trakya Türkleri

Hamit Göktürk Doğu Türkistan Vakfı eski Başkanı

2-Oturum: Başkanlığını Prof.Dr. İsmail Türkoğlu’nun yapacağı  oturumun Konuşmacıları:

Akil Samedbeyli : Azarbaycan

Erşat Salihi : Irak Parlementosu Kerkük  Milletvekili

Tarık Sulo Çevizci : Suriye Bayır Bucak Türkmenleri Temsilcisi

Rahim Cevadbeyli  Güney Azerbaycan temsilcisi

 

2. Gün  25.Şubat 2024 Pazar günü Saat 13,oo  PAÜ.Kongre ve Kültür Merkezi

 

Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün ” Bütün ümidim gençliktedir.” dediği Türk gençliğinin meselelerini “Türk Gençliği Paneli”‘nde  kıymetli hocalarımızdan dinleyeceğiz.  Değerli Konuşmacı Hocalarımız     Türkiye’mizin geleceği olan Türk  hakkında  düşüncelerini paylaşacak. Devletimizin Kurucusu  Atatürk’e ve Ziya Gökalp’ı  bir kez daha rahmet ve minnet ile hep birlikte anacağız.

 

Kitap İmza Şöleni  2.Gün 25 Şubat 2024 Pazar Saat 14,oo 

 

Kitap İmza Şöleni  25 Şubat 2024 Pazar günü Saat 14.oo’te PAÜ. Kongre ve Kültür Merkezinde Başlayacak Bilim insanları ile Türkiye ve Türk dünyasından şair ve yazarlar okuyucuları ile buluşacak ve kitaplarını imzalayacaktır.   

 

Türk Dünyası Panelinde Doğu Türkistan  de Gündeme Getirilecek

 

Doğu Türkistanlı Araştırmacı Yazar Hamit Göktürk  ise  Prof.Dr. Sayın  Sayın Ahmet Bican Ercilasun Hocamızın  yöneteceği 24 Şubat Cumartesi  günündeki  1. oturumda “Çin işgalindeki Doğu Türkistan ve Güncel Sorunları” başlığı ile bir sunum yapacak ve  oturum sonunda ise,  Türk Dünyası  ve Doğu Türkistan hakkında  değerlendirmesini paylaşacak.

 

Doğu Türkistanlı şair ve yazar Nurala Göktürk Uygur Türklerinin 1961 yılında  dünyanın damı sayılan Pamir dağlarını aşarak  350 km.lık Vahan Koridoru üzerinden Afganistan’a sığınan ve 1965 ve 1967 yıllarında  devletimizce  başkent Kabil’den uçaklarla alınarak Türkiye’ye getirilerek Kayseri’ye yerleştirilen  Uygur Türklerinin göçünü  anlatan ” Tanrı Dağlarından Erciyes’in Eteklerine Göç Hikayeleri” adlı kitabı ile  yazdığı şiirlerinden  ” Gökbayrak’ın  Gözyaşı ” şiirler toplamını imzalayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.