Türkiye'de 3 Günlük Yas İlan Edilldi

Türkiye'de 3 Günlük Yas İlan Edilldi

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bugün gün içinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 3 günlük yas ilan edilecek" açıklamasında bulundu.

A+A-

TBMM Genel Kurulu, Meclis  Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder başkanlığında toplandı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, gündem dışı konuşmaların ardından Filistin'de yaşanan gelişmelere ilişkin söz aldı.

3 GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN EDİLECEK

Zengin, "Şimdi biliyorsunuz, yaşadığımız çok elim olaylardan sonra milli yas ilan edebiliyoruz. Bugün gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 3 günlük bir milli yas ilan edilecek. Genel Kurul'daki bütün siyasi partilerin de bundan memnuniyet duyacağına eminim.

Bu, bizim özellikle TBMM olarak ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün unsurlarıyla beraber bu konuyu hangi seviyede algıladığımızın görülmesi açısından önemlidir diye düşünüyorum. Sanıyorum Genel Kurul devam ederken bugün içinde nihayetlenmiş olur. Cumhurbaşkanlığı kararnamesini de burada paylaşırız. 3 günlük milli yasın bu konunun idraki açısından Türkiye'nin bir örneklik teşkil edeceğine de inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.