Türkiye'de Üretim Yapan Arap Firmaları ve İşte Malları

Türkiye'de Üretim Yapan Arap Firmaları ve İşte Malları

Suudi Arabistan’ın Türk malı ürünlere yönelik başlattığı “boykot” kampanyasına Herfy şirketi de katıldı.

A+A-

Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerine başlattığı boykot kararına Türkiye’de Yudum ve Sırma’nın da sahibi Savola Group bünyesinde olan Herfy şirketi de dahil oldu. Söz konusu firma Türkiye’de Yudum, Sırma, Egemden, Brillo, Cielo ve Afia markaları altında yağ üretimi yapıyor.

Sözcü’de yer alan habere göre, Suudi Arabistan’ın Türk malı ürünlere yönelik başlattığı “boykot” kampanyasına Türkiye’de de birçok markanın sahibi olan Savola Group bünyesindeki Herfy şirketi de katıldı.

Suudi Arabistan’ın en büyük fast food zinciri olan şirket, artık “Türk burgeri” yerine “Yunan burgeri” satacağını duyurdu.

Şirketin Twitter hesabından Arapça olarak yapılan paylaşımda “#Türk_mallarını_boykot_kampanyası” etiketiyle “Büyük vatanımıza karşı görevimize inanarak şunları açıklıyoruz” dendi ve şu mesaj paylaşıldı:

"Herfy şirketi, Türk mallarını boykota yönelik halk kampanyasına katılarak Türkiye’den gelen herhangi bir ürünü almamaya başlamış ve buna ek olarak Türk burgeri satışını durdurmuş, onun yerine bugünden itibaren Yunan burgeri sunmaya başlamıştır."

herfy.jpg

TÜRKİYE’DE YAĞ SEKTÖRÜNÜN LİDERİ

1981 yılında kurulan Herfy şirketi, 1998’den bu yana Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan Savola Group bünyesinde yer alıyor.

Türkiye’de “Savola Gıda” adıyla faaliyet gösteren şirket, Türkiye’de yenilebilir yağ sektörünün lideri konumunda. Savola Gıda, Yudum ve Sırma markalı ayçiçeği, mısır, omega 3 ve kızartma yağlarının yanı sıra Egemden, Brillo, Cielo ve Afia markalı natürel sızma, natürel birinci ve organik zeytinyağları üretiyor.

Söz konusu firma Türkiye 2019’da 142,7 milyon dolarlık zeytinyağı ihracatı yaparken, bu ihracatın 10’da biri Suudi Arabistan’a yapıldı ve Savola Gıda en çok zeytinyağı ihracatı yapan şirket olarak kayıtlara geçti.

Yudum Gıda şirketi, 2007 yılından bu yana Savola Gıda bünyesinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.