Türkiye’nin Her Yerine Şifa Dağıtıyor.

Türkiye’nin Her Yerine Şifa Dağıtıyor.

Denizli’de 3 yıl önce eşek sürüsü edinmeye karar veren çiftçi, 3 yılda edindiği 11 eşek ile ürettiği sütleri Türkiye’nin dört bir yanına göndererek şifa dağıtıyor.

A+A-

Çivril’in Kocayaka Mahallesinde 42 yıldır çobanlık yapan ve 11 eşeğin yanı sıra 200 keçisi bulunan Mustafa Karaçoban birçok hastalığa karşı adeta kalkan görevi gören eşek sütünün faydalarını öğrenince yaklaşık üç yıl önce evinde bulunan eşeğinin yanına yenilerini alarak eşek sürüsü kurdu. Türkiye’nin dört bir yanında insanların kendisine ulaştığını dile getiren Karaçoban; “11 tane eşeğim var. Üç yıldır bu işi yapıyorum. Eşek sütünü Antalya ve İzmir gibi yerlerden duydum. Ben de eşek sütü satıyorum. Bunların bakımı çok zor değil. Emeğimin karşılığını alıyorum” dedi.

BİN BİR DERDE DEVA

Karaçoban, “Hastalıklara karşı faydalı olduğunu öğrendim. Hastalara şifa olsun diye bu işe başladım. Astım, Bronşit, Kanser, Verem ve sayamadığım daha çok hastalığa faydalı eşek sütü. Müşterilerimiz her yerden geliyor. Uşak, İzmir, Denizli her yerden gelip alıyorlar. Yarım litresini 100 TL’den satıyorum. Eşek sütü anne sütü kadar faydalı. Sabah ve akşam birer bardak içmeleri yeterli. İçimi çok kolay. İnek sütünden biraz daha şekerli ve kokusuz. Bazen hastalar gelemiyor, buradan kargoyla da gönderebiliyoruz. Hastanın bütçesinin yetersiz olduğunu görünce illa ki indirimler yapıyoruz. Beni tanıdıklardan, eş, dosttan buluyorlar, muhtarı arayarak da beni buluyorlar. Denizli de bir kız çocuğumuz kanser hastasıydı. 21 gün boyunca bizden gelip eşek sütü aldılar. Ve şuan o kız çocuğu kanseri yendi ve tekrar okuluna başladı. Sonra da polis olmuş. Bize geçtiğimiz günlerde teşekkür etmeye geldi” diye konuştu.

Kaynak genccivrilgazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.