Uluslararası Öğrenciler PAÜ’yü Tanıdı

Uluslararası Öğrenciler PAÜ’yü Tanıdı

PAÜ’nün Uluslararası Öğrencileri için oryantasyon programı yapıldı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM) 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, uluslararası öğrenciler için oryantasyon programı düzenledi. 2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda PAÜ’ye 32 farklı ülkeden 60 öğrenci kabul edildi.

PAÜ’nün farklı fakülte ve enstitülerinde, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim görecek olan yabancı uyruklu öğrenciler, Türkçe Hazırlık Eğitimi kapsamında PADAM’da Türkçe öğreniyor. PADAM, bu yıl PAÜ’ye kabul edilen 32 faklı ülkeden toplam 60 öğrenci için bir oryantasyon programı düzenledi. Program kapsamında, PAÜ Kınıklı Merkez Yerleşkesi içerisindeki fakülte ve sosyal alanlar gezilirken, PADAM Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Erdost Özkan ve Öğr. Gör. Mehmet Sarıköse sunum gerçekleştirdi.

Tanıtım gezisinde öğrencilere Kınıklı Yerleşkesinde bulunan Rektörlük binası, Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi, Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi, Şehir Ömer Halisdemir Spor Merkezi, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, Mediko, fakülteler, yemekhane ve sosyal tesisler hakkında bilgi verildi. Ayrıca PAÜ’nün bilimsel ve sosyal olanakları ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Yerleşke içi tanıtım gezisinin ardından Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda Türkçe Hazırlık Eğitimi ve PAÜ ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan PADAM Müdürü Prof. Dr. Vesile Alkan yeni eğitim-öğretim dönemi için iyi dilek ve temennilerde bulunarak Türkçe öğrenmenin öneminden ve Pamukkale Üniversitesi öğrencisi olmanın avantajlarından bahsetti.

Toplantıda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “‘Üreten Üniversite’ misyonumuzu güçlendiren önemli konularımızdan olan ‘iş birliği’ ve ‘küreselleşme’yi kendine ilke edinen Pamukkale Üniversitesi, uluslararası araştırma üniversitesi olma hedefine kararlı ve hızlı adımlarla ilerlemektedir. Farklı coğrafyalardan, farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden İlimize ve Üniversitemize gelen uluslararası öğrencilerimizin, bizler için birer kültür elçisi olmasının yanında aynı zamanda; bu tür öğrenci hareketlilikleri, farklı ülkelerin, farklı kültürlerinin kaynaşması ve birbirini yakından tanınması anlamına gelmektedir. Farklı ülkelerden Üniversitemize eğitim görmeye gelen tüm öğrencilerimize Üniversitemize hoş geldiniz diyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.”

Toplantının devamında Öğr. Gör. Dr. Erdost Özkan ve Öğr. Gör. Mehmet Sarıköse yaptıkları sunumlarda öğrencilere Türkçe Hazırlık Eğitimi ve üniversite hakkında bilgiler verdiler. Tanıtım gezisi ve toplantı sırasında yapılan tüm konuşmalar; İngilizce, Arapça, Rusça ve Fransızcaya tercüme edildi. Oryantasyon programı akademik personelle öğrencilerin günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. 

2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılında PADAM’da Türkçe Hazırlık Eğitimi kapsamında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Endonezya, Sudan, Tayland, Filistin, Irak, Libya, Güney Sudan, Mısır, Rusya, Etiyopya, Arnavutluk, Senegal, Gine, Mali, Kosta Rika, Kamerun, Sırbistan, Gana, Moğolistan, Burundi, Kongo, Suriye, Komorlar, Venezuela, Tanzanya, Suudi Arabistan, Burkina Faso, Yemen ve Fas’tan gelen öğrenciler Türkçe öğrenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.