Zorluklar Empatiyle Aşılabilir

Zorluklar Empatiyle Aşılabilir

Denizli İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

Başkan Akgün, Engelliler Günü  nedeni ile yayınlamış olduğu mesajında, Bugününü, engelli insanları anlayabilmek bakımından çok büyük öneme sahip olduğunu çünkü gündelik hayatta karşılaşılan sorunların sadece engellilerin değil, herkesin  sorunu olduğunu, bugün gerek sosyal hayatta gerekse iş hayatında kendilerine çok zor yer bulan ve hayatın pek çok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşmış olan engelli insanların farkına varmanın ve onlar ile beraber yaşadığımız unutmamamız gerektiğini, bu sebeple , fiziksel, ruhsal ve sosyal bakımdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için gayret gösterilmesini gerektiğini ifade etti.

Engelli vatandaşların hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevgilerini kaybetmemeleri için herkesin üstüne düşen büyük sorumlulukların olduğunu ifade eden Başkan Akgün açıklamasın şöyle devam etti:

Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil tüm toplumun ortak sorunudur. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için hep birlikte tüm kurumlarla ve hayırsever vatandaşlarla işbirliği içerisinde, elbirliği ile çalışmalıyız. Engellilerin toplumla uyum içerisinde yaşamaları için sosyal hayatta yaşadıkları zorluklara birlikte çözüm üretmeli, bu zorlukları sadece prosedür  yerine getirme çabasından vaz geçerek aşmalıyız. Yapılan tüm çalışmalar gerçekte, hayatın içinde yaşarken engellerini hissetmeme noktasında olmalı ve o canların günlük yaşamlarında önlerine çıkan engellerin ne kadarını yok edebiliyoruz kaygısı taşımalı.

 Hissetmez iseniz hiçbir şeyi aşamazsınız

Sosyal hayatta hiç kimse engelli adayı olduğunu unutmadan ve o vatandaşlarımızın yaşadıkları zorluklar için empati kurarak, çözümleri birlikte üretmeliyiz.  3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle herkesin gerçek anlamda  düşünüp, kendilerinin de o zorlukların içinde olduğunu varsayarak empati kurmalı. Asla unutulmaması gereken, bir gün bizimde başımıza gelebileceği ve o zorluklara bizlerinde maruz kalabileceğidir. İşte bu düşünce ışığında hem toplum bireyleri olarak hem de kamu ve özel sektör organları olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma noktasında, her şey prosedür gereği değil de, gerçekten zorlukları ortadan kaldırma noktasında olmalı, ’’ben olsaydım ne yapardım’’ düşüncesi ile hareket etmelidir.  Hep birlikte hayatı daha yaşanabilir bir alana çevirmek için yapılanlardan daha fazlasını yapma gayreti içinde olmalıyız.

Önemli olan, HİS, DÜŞÜNCE ve İNSAF engellisi olmamak, diğer engelleri bu hissiyatların varlığıyla mutlaka aşarız…

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.