Ak Partili Öz, Başkan Akcan'ı Ziyaret Etti

Ak Partili Öz, Başkan Akcan'ı Ziyaret Etti

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Öz, Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan’a ziyarette bulundu.

A+A-

Başkan Akcan burada yaptığı açıklamasında başta imar olmak üzere büyükşehir yasasındaki sıkıntıların ivedilikle çözülmesi, İller Bankası’ndan gelen payın da güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Öz ise, “Çal Belediyesi’nin çalışmalarını yakın bir şekilde takip ettiklerini ve taktirle karşıladıklarını söyledi.

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Öz, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı AK Parti İlçe Başkanı Yüksel Yılmaz, Denizli İl Başkan Yardımcıları Nurettin Kılıç ve Mehmet Kodalak ve AK Parti İlçe Yöneticileri ile birlikte ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, belediye meclis üyeleri Hüseyin Süren, Mustafa Yüksel, Mustafa Yüksel, Ömer Bağcı ve Ahmet Demirbilek’te hazır bulundu.

“ÇAL BELEDİYESİ ÇOK BAŞARILI”

Abdurrahman Öz, kendisinin Aydınlı olması nedeniyle bölgeyi iyi tanıdığını söyledi. Çal Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Öz, “İttifak Türkiye için önemli. Çal’da da 2019 yerel seçimleri için güzel birz ittifak oldu, sorun yaşanmadı. Ben zaten, 2011 yılında AK Parti ile MHP’nin ittifak yapmasını ilk savunan kişilerden biriyim. Türkiye’de borçsuz belediye yok. Her belediyenin borcu var. Önemli olan borcu iyi yönetmektir. Çal Belediyesi, olanakları ölçüsünde oldukça başarılı bir belediye” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI DEĞİŞMELİ”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, başta imar konusu olmak üzere büyükşehir yasasında çeşitli sıkıntılar olduğunu, bu sıkıntıların ivedilikle giderilmesi gerektiğini söyledi. Akcan, “Çal’da göç durdu, stabil hale geldi. Bizim en önemli sorunumuz göçtür. 2014’te 12 milyon TL borç ile belediyeyi devraldık. Bu borcun içinde kapanan belde belediyelerinin de borcu vardı. Şu anda borcumuz 16 milyon 700 bin TL. Artık sistemi oturttuk. Önemli çalışmalar yapıyoruz. Çal’ın kapa parçası oldukça geniş bir alan. Bu nedenle giderimiz çok. 132 eleman ile Çal’a hizmet ediyoruz. İller Bankası’ndan gelen pay güncellenmeli. Bu konuda çalışma olduğunu duyduk, bir an önce neticelenmelidir. Büyükşehir Yasası’ndaki sıkıntılar da giderilirse rahat bir nefes alırız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.