Başkan Erdoğan Esnafa Desteğini Aralıksız Sürdürüyor

Başkan Erdoğan Esnafa Desteğini Aralıksız Sürdürüyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, korona ortaya çıktığı gün başlattığı mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

A+A-

Bu defa da esnafa ziyarette bulunan ve işleri hakkında bilgi alan Başkan Erdoğan, üyelerine eli boş gitmedi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Covid-19'la mücadele çalışmaları kapsamında Lise Caddesi'ndeki esnafla bir araya geldi. Üyeleri için bastırdıkları 14 temel kuralın yer aldığı afişle, işletmelerin nelere dikkat etmesi gerektiğini hatırlatan broşürün ve 1 aylık ihtiyacını görecek maske ile dezenfektanın bulunduğu bir paketi işletmelere hediye eden Başkan Erdoğan'a, esnaf ilgi, nezaket ve gayretinden dolayı teşekkür etti.

“"MASKE, MESAFE VE HİJYENDEN TAVİZ VERMEYİN" DEDİ”

Neredeyse gün boyunca Lise Caddesi'ndeki esnafları tek tek dolaşan DTO Başkanı Erdoğan, 120 civarında iş yerinin tek tek kapılarını çalarak işverenler ve çalışanlarla hasbihal etti; Covid-19'la mücadeleden ödün vermemeleri ve kurallara harfiyen riayet etmeleri uyarısında bulundu.

“ELİNDE HEDİYELERLE GİRDİĞİ İŞLETMELERDEN, İŞLERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI”

Başkan Erdoğan'a, işlerinin salgından olumsuz etkilendiğini ancak, karamsar da olmadıklarını söyleyen cadde esnafı, bu zor dönemi devletin sağladığı ek imkanlar ve kolaylıklarla geçirmeye çalıştıklarını ifade etti. Kimileri ise, çalışma metodlarını değiştirdiklerini ve e-ticarete yönelerek bu günleri aşmaya çalıştıklarını anlattı.

“BAŞKAN ERDOĞAN: "EKONOMİNİN KAHRAMANLARINA, 234 MİLYON TL'LİK KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK"”

Başkan Erdoğan, ziyaretlerinin sonrasındaki değerlendirmesinde, Lise Caddesi'nin Denizli ticaretinin önemli merkezlerinden biri olduğunu ve bu sayede genel gidişata dair izlenimler edindiklerini, bu yöndeki bilgilendirme çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ifade etti. Erdoğan, "Denizli Ticaret Odası olarak, hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadık. Bu can bu bendende olduğu müddetçe, her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize inandık. İşte bu inançla, varlık sebebimiz olarak gördüğümüz üyelerimizin korona virüs salgınından en az etkilenmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bize gelen her sorun ve sıkıntıyı, aynı derecede önemsedik ve aynı hassasiyetle ele aldık. Çözümü için başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, Denizli'mizdeki siyasiler ile ilgili bakanlarımıza kadar hemen hemen her isme taşıdık; çaresini aradık. Bugüne kadar bize ulaşan 100'ün üstündeki konunun 82'sinin sonuçlandırılmasını sağladık. 2018'de ülkemize yapılan döviz kuru saldırısında, üyelerimizi yalnız bırakmamış, kaynaklarımızın tamamını onlara açmıştık. O zor dönemi aşmalarını sağlayan, 168 milyon TL'lik Nefes Kredisi desteği sağlamıştık. Bu dönemde de 'bizim paramız milletimizin parasıdır' dedik ve yine tüm varlığımızı gerçek sahibinin hizmetine verdik. Temmuz sonu itibariyle, Can Suyu ve Nefes Kredisi olarak toplamda 234 Milyon TL'nin üzerinde bir kaynağı, düşük faizli kredi olarak üyelerimizin kullanımına sunduk. Böylelikle, onları yine yalnız bırakmadık; çetin hayat şartlarına ve acımasız rekabete ezdirmedik. Önümüzdeki günlerde bu miktarın daha da arttığını göreceğimizi düşünüyorum. Çünkü, halen süreç devam ediyor. Bu arada, üyelerimizle bağımızı hiç koparmadık; gerekli tedbirleri alarak ziyaretlerimizi de sürdürdük. Bugün de olduğu gibi bu ziyaretlerde, onlardan da salgınla mücadelede dikkat edilmesi gereken kurallardan ödün vermemelerini istedik; neler yapabilecekleri hakkında bilgilendirdik. Güzel de geri dönüşler aldık. Bu zor zamanda, Denizli'miz yine ne derece girişken ve çalışkan olduğunu ortaya koydu. Her türlü önlemi alarak, ekonominin çarklarını durdurmadı; çalıştı ve kazandı. Biz işte o çalışkan insanlara Ekonominin Kahramanları dedik ve birer mektupla hepsine tek tek teşekkür ettik; ediyoruz. Ayrıca tek rek ziyaret de ettik; edeceğiz. Hepsine bereketli, sağlıklı, huzur içinde çok daha güzel günler diliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.