Başkan Şevik Bahreynli Gençleri Ağırladı

Başkan Şevik Bahreynli Gençleri Ağırladı

Buldan’a gelen Bahreynli gençler, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme imkanı buldu.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Genç Gönüllüler Projesi kapsamında Buldan’a gelen Bahreynli gençler, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme imkanı buldu. Kaymakam Murat Sarı ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Bahreynli gençlerle BELKÜM’de buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Genç Gönüllüler Projesi kapsamında Denizli’ye gelen Bahreynli gençler Buldan’ı gezdi. İlk olarak Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’ni ziyaret eden Bahreynli gençler ile Denizlili Genç Gönüllüleri, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Geren karşıladı.

Bahreynli gençleri Buldan’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Kaymakam Murat Sarı, “Sizin coğrafyanızla bizim çok ortak paydamız var. Gönül köprülerimiz var. Birbirimizi hiç tanımasak bilmesek de ortak değerler noktasında buluşuyoruz. Denizli, Türkiye’nin Ege bölgesinin güzel illerinden birisi. Ege’nin incisi diyebiliriz. Buldan’da Denizli’nin gerçekten güzel bir parçası. O nedenle ziyaret ettiğiniz için, bizler de sizlerle birlikte olduğumuz için şanslıyız. Umarım Türkiye’de kaldığınız sürece güzel vakit geçirirsiniz, huzurlu ve keyifli. Birbirimizi tanıyan ve bundan sonrada gönül köprüsünü devam ettiren insanlar oluruz.Davet ederseniz Bahreyn’e de geliriz” dedi.

Bahreynli gençlere Buldan’ın tarihi ve kültürel değerleriyle ilgili veren Başkan Şevik, “Buldan’a gelmenizden çok mutluluk duyduk. Buldan tarihi bir şehir. İçerisinde bulunduğumuz bina ise eski bir cezaevi idi. Belediye olarak burasını devraldık, restorasyonu tamamlandıktan sonra müze yaptık. Tekstil müzesi. Buldan’ın tarihi, kültürel zenginliklerini gezerek yerinde göreceksiniz. Tekrar Buldan’a hoş geldiniz. Türkiye’ye her zaman bekleriz” diye konuştu.

Daha sonra tekstil müzesi olarak kullanılan eski cezaevi koğuşlarını gezen Bahreynli gençler, cam atölyesini de ziyaret ederek, bilgi aldı, cam boncuk yapmayı denediler.

Daha sonra Buldan Belediyesi tarafından restore edilen tarihi binaları ve sokakları gezen Bahreynli gençler, 20. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kuş Şenliği” etkinliğine katıldı. Süleymanlı Yayla Gölü’nde yapılması planlanan ancak havanın yağışlı olması nedeniyle Talat Tarakçı Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte gençler, Çakır ve Orkestrasının solisti Ateş ile Türk Sanat Müziği sanatçısı Anıl Dinç’in seslendirdiği hareketli parçalar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Başkan Şevik ve eşi Bahija Şevik, gençlere Buldan dokuması el ürünlerinden hediye etti, toplu fotoğraf çektirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.