"Birbirimize Tahammül Etmeyi Bilmeliyiz"

"Birbirimize Tahammül Etmeyi Bilmeliyiz"

Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım gündem ekonomi, pandemi, eğitim, hukuk ve demokrasi olması gerektiğini vurguladı.

A+A-

Başkan Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

2021 yılının ilk üç ayını bitirdiğimiz şu günlerde, bu yüzyıl da ve Yeni Türkiye dediğimiz zamanda, emekli amiral ve neticede sade vatandaş olan kişilerin yazılı bir açıklama yapması doğru ya da yanlış, her vatandaşın, hatta emekli büyükelçilerin ya da eski vekillerin yaptığı gibi gayet olağan ve normaldir.

Bunun ardında başka bir amaç aramak, Sn. Cumhurbaşkanına ve Hükümetine yakışmamaktadır. İktidarın fırtına koparmasına gerek yoktur. Sn. Cumhurbaşkanı beğense de, beğenmese de Anayasanın tüm vatandaşlara tanıdığı ve teminat altına aldığı, yazılı ya da görsel ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri ya da uyarıları, tabi ki seçilmiş hükümete karşı olgunlukla karşılaması gerekir.

Bu gün baktığımızda ilimizde olduğu gibi, hemen hemen bütün illerde Valisinden, Belediye Başkanına, milletvekillerine ve Stk'lara kadar açıklama yapmak normalse, sade vatandaşın da açıklama yapması normaldir.

İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın

Gelecek Partisi İktidarında "devlete karşı, vatandaşı koruyacak yasalar çıkacaktır." Çünkü insanı yaşat ki, devlet yaşasın sözünü şiar edinmiş bir siyasetçi olarak, bu zamanda artık ortak yaşamayı, değerlerimize saygı göstermeyi ve özellikle farklı olduğumuz konularda birbirimize tahammül etmeyi bilmeliyiz.

Önceliğiniz, gündeminiz ekonomi, pandemi, eğitim, hukuk, demokrasi ve daha fazla özgürlükler olmalı.

Gelecek Partisi olarak, doğru yaptıklarınızda destek olacağımızı, yanlış yaptığınızda da karşınızda olacağımızı tekrar hatırlatmak isteriz. Saygılarımla.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.