‘Çevre Dedektifi Horoz’ iş başında

‘Çevre Dedektifi Horoz’ iş başında

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sacit Köse ve ekibi tarafından Denizli’nin simgesi ‘Denizli Horozu’ndan esinlenerek hazırlanan “Çevre Dedektifi Horoz İş Başında” projesine 4. Yılında da TÜBİTAK tarafından destek geldi

A+A-

Proje kapsamında 20 ortaokul öğrencisi 12 gün boyunca 55 farklı etkinlikte, çevrenin korunması, çevre temizliği ve doğal yaşamla ilgili bilgiler alacak. 3 yıldır aralıksız sürdürülen projenin 4. Yılında da TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin gurur verici olduğunu belirten Prof. Dr Sacit Köse, projenin amacının öğrencilerinin içinde yaşadıkları çevre ve çevre problemlerine dikkat çekmek, çevre koruma ve çevre problemlerini önleme davranışları konusunda farkındalık oluşturmak, çevreye yönelik sorumlu davranışlar geliştirmek, bilime merak uyandırarak olumlu bakış açısı kazandırmak ve sürdürülebilir öğrenmeyi sağlayarak yaratıcılıklarını geliştirmek olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİ VE VELİLER KATILACAK

 “Çevre Dedektifi Horoz İş Başında- 4” projesinin; 31 Ağustos-11 Eylül 2015 tarihleri arasında, Pamukkale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Hulusi Kulaklı Ortaokulu’dan 20 öğrenci, öğretmenleri ve velilerinin katılımıyla yürütüleceğini anlatan Prof. Dr. Köse, “Projede öğrencilerin yaparak-yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla seviyelerine uygun olarak hazırlanmış çevre ve çevre sorunları ile çözüm yollarına yönelik 55 etkinlik, farklı öğretim yöntemleri kullanılarak 12 gün boyunca gerçekleştirilecektir. Projeye, uzun ötüşü ve heybetli görüşü ile Denizli’nin simgesi olan dünyaca meşhur Denizli Horozu’nun tanıtımı Denizli Horozu üreticisi Yücel Işık’ın sunumuyla başlanacaktır. Denizli horozunun özellikleri, üretimi, yetiştirilmesi hakkında detaylı bilgilerden sonra öğrenciler Denizli Horozuyla buluşacaklar. Öğrencilerin horozu sevmelerine, dokunmalarına imkan verilip hayvan sevgisinin artmasına katkıda bulunulacaktır” dedi.

GİDİLECEK YERLER

Proje kapsamında öğrencilerin yerinde görerek ve yaşayarak çevre bilinci kazanması için gezilerde düzenleyeceklerine dikkat çeken Prof. Dr. Köse, “Yerinde öğrenme gezi programımız içinde Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gökpınar Baraj Göleti, Atık Su Arıtma ve Katı Atık Tesisleri; Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Tesisleri; Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu; PAÜ BİYOM; PAÜ Temiz Enerji Evi; Kartlısan Geri Dönüşüm Tesisleri; Zorlu Doğal Jeotermal Enerji Santrali; Adıgüzel Barajı Hidroelektrik Santrali; ReNOE Ayaz Güneş Enerjisi Santrali; AYNES Süt Tesisleri; Nalan Kaynak Anadolu Lisesi Uzay Gözlem Evi, Sakızcılar (Ağlayan Kaya) ve Güney Şelaleleri; Kaklık ve Keloğlan Mağaraları; Çal Kısık Kanyonu ile Pamukkale ziyaret edilecektir. Proje bitiminde proje katılan öğrencilere “Çevreci Horoz” unvanı verilerek çevreye sahip çıkma bilincini sürekli canlı tutmaları sağlanacak” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.