Karanfile Dikkat!..

Karanfile Dikkat!..

Yanlışlıkla yutulan karanfilin,sağlık açısından getirebileceği sonuçları Paü Hastanesi Göğüs Hastalıkları AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Uğurlu şöyle açıkladı.

A+A-

Yaşanılan olayın ardından bir kez daha dikkatleri karanfile çeken PAÜ Hastanesi Doktoru Erhan Uğurlu, kullanılmasının çok yaralı olduğu bilinen karanfilin dikkatsizce yutulmasının doğuracağı sorunları dile getirdi.

Yaşan Olay

5 gün önce baş ağrısı şikayeti nedeniyle ağzına karanfil alması sonrasında derin nefes almakla karanfili yanlışlıkla yutan 22 yaşında kadın hasta PAÜ Hastanesi Göğüs Hastalıklarına başvurdu.

Karanfil Çiğnerken Bir Kez Daha Dikkat

Tedavisini başarıyla gerçekleştiren Göğüs Hastalıkları AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Uğurlu hastanın durumunu şöyle açıkladı ;

''Nefes güçlüğü çekmesi sonucunda dış merkez başvuruları olan hastaya net bir tanı konulamaması nedeniyle en son gittiği doktor tarafından hastanemize yönlendiriliyor. Hasta polikliniğimize 5 gündür olan nefes darlığı ve hırıltı şikayetiyle başvurdu. Hastanın polikliniğimizde yapılan tetkiklerin ardından, karanfil yutmasından şüphelenilerek toraks bilgisayarlı tomografi görüntülemesi yapıldı. Bu bulgularla hastaya hem kesin tanı hem de tedavi amacıyla Göğüs Hastalıkları Ünitesinde bronkoskopi işlemi yapıldı. Sağ akciğer altında kahverengi yabancı cisim olduğu görüldü ve gerekli malzemeler kullanılarak yabancı cisim ( karanfil ) bulunduğu noktadan çıkarıldı.''

Doç. Dr. Uğurlu; hastaya erken müdahale edilmemesi durumunda akciğerlerin büzüşmesi ve görevini yerine getirememesi, tıkanıklık sonrasında zatürre gibi komplikasyonlarla karşı karşıya kalınarak ve hatta ölümle bile sonuçlanabileceğini belirtti ve hastalarımızı karanfil konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.