Pasvak Denizlili Depremzedeleri Unutmadı

Pasvak Denizlili Depremzedeleri Unutmadı

Acıpayam'da geçtiğimiz aylarda meydana gelen depremde evleri zarar gören, Ramazan Ayı’nda, Pasvak Aşevi aracılığı ile  iftar yemeği verildi.

A+A-

Acıpayam depremi sonrası Pasvak hızlı bir şekilde deprem mahalline ulaşmış ve çadırlara yerleşen depremzedelere üç gün;  sabah sıcak çorba, akşam ise sıcak yemek hizmeti sunmuştur. Kızılay ve Afad’ın sıcak yemek düzenini kurması ile birlikte Pasvak  geri çekilmiştir.

Acıpayam Kırca Köyü’nde Depremzedelere İftar Yemeği

Yerel inisiyatiften İlhan Özcan bey, depremzedelerin banyo ve çamaşır yıkama ihtiyaçları için uygun konteyner yapılanmasını temin etmeye çalışırken, yine depremzedelerin bir süre daha sıcak yemeğe ihtiyaçları olduğunu tespitten hareketle Pasvak’ı aramıştır. Ramazan boyunca iftar desteği sağlanması halinde depremzedelerin bu ihtiyaçlarını kendi kendilerine halletmeleri için zaman kazanılacağını düşünmüştür.

İlk sponsoru Denizli Sanayi Odası olan iftar yemeği Ramazan boyunca Pasvak Aşevinde hazırlanıp Acıpayam Kırca köyüne gönderilmiştir. Depremzedelerin yaralarının sarılması ve yalnız olmadıklarını hissettirmek için yemek sponsorları ve Pasvak Yönetim Kurulu bazı akşamlarda köy halkı ile birlikte iftar yapmıştır.

Pasvak yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Bülent TOPUZ , “Başta Denizli Sanayi Odası olmak üzere, Aysiad, Ticaret Borsası, Yerel İnisiyatif Derneği ve Sayın Valimiz Hasan Karahan bu çabaya maddi manevi destek çıktığı için teşekkür ederiz. Organizasyon için Acıpayam Belediye Bakanı Hulusi Şevkan ve Kırca Köyü Muhtarı Naile Kaya da organizasyon desteklerini sağladıkları için ayrıca tebrik ederim. Bu uygulama ile Pasvak hızlı intikal ve sürdürülebilirlik, diğer taraftan olası toplumsal dayanışma için yapılacak katkıların organizasyonu bakımından güzel bir, uygulamalı tecrübe elde etmiştir. Denizli, Kırca köyünde toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini vermiştir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Köy muhtarı Naile KAYA “Depremde köyümüzde 15 ev yıkıldı, toplam 80 ev için hasar tespiti yapıldı ve yıkılma kararı alındı. İçinde tuvalet, banyo ve mutfak bulunan 21 metrekarelik 23konteynerda ve AFAD’ın kurduğu çadırlarda yaşıyor halkımız.. Çadır alanı köye uzak olduğundan dolayı köyde yemek düzenimiz kısıtlı. Her akşam Pasvak Aşevi’nden gelen yemek ile deprem bölgemizde hep birlikte iftar yapıyoruz. İftar sonrası her akşam sırayla konteynerın birinde toplanıp çay içip sohbet ediyoruz. Bu şekilde birbirimize destek olmaya yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Yemek destekçileri arasında bulunan Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Valimiz Sayın Hasan KARAHAN’a, Yerel İnisiyatif Derneği ve AYSİAD’ a teşekkür ederiz. Her akşam bize sıcak yemek gönderen Pasvak Aşevi’ne ayrıca gönülden teşekkür ederiz” şeklinde açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.