Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

Zuhurat!

A+A-

TDK'na göre; "Gerçekleşeceği düşünülmeyen, hesapta olmayan, umulmadık, olağan dışı olgular." Olarak tanımlanmış.

Türk milletinin her zora düştüğünde ortaya çıkarttığı olağanüstü insanlar, Türk Süpermenleri bu tariftendir...

Bizi bir türlü bu coğrafyaya yakıştırmayan Batılılar, yüzyıl uğraşıp 'tamam Türkleri bu defa kökten yok edebileceğiz veya geldikleri yere yollayacağız' dedikleri noktada, bir Alpaslan zuhur ediyor, kendi ordusundan 4 kat fazla Bizans Ordusunu kılıçtan geçiriyor... Bizans İmparatorunu da esir alıyor...

Yine Batı neydip edip, binbir hile ve desise, savaş ile Osmanlı İmparatorluğunun varlığına son veriyor, Sevr ile sustalı maymuna çeviriyor. Anadolu'yu bile bile perem perem ediyorlar, bölüşüyorlar, her biri birkaç vilayetimizi işgal ediyor.

Bir Mustafa Kemal zuhur ediyor, işgalci batıya karşı olmayan ordusuyla, olmayan silah ve mühimmatıyla 'Kurtuluş Savaşı' başlatıyor...

Ve tüm dünyanın hayret dolu bakışları altında hepsini yeniyor, geldikleri yere yolluyor iyi mi?

Batının itibarlı üniversiteleri ilk 100'de sıralanırken, Türk Üniversitelerinden 2-3'ü ilk 500'ün sonlarına doğru güç bela kapağı atarlarken!

Bir Aziz Sancar zuhur etti. O anlı şanlı bilim insanlarının ağzını açık bırakan, İnsan DNA'sında hasarlı nükleotidlerin nasıl kesilip atıldığını, doğru nükleotidlerin onların yerine nasıl yerleştirileceğini buldu... Dünyanın en prestijli ödülü Nobel’i söke söke aldı. Herkesin duyacağı şekilde de; "Türk'üm, Atatürkçüyüm, Ülkücüyüm" dedi...

Türk'ün itibarını arşı âlâya yükseltti...                                                

ABD, Türkiye'yi ortak olduğu yeni savunma sisteminin en önemli uçak projesi F-35'ten çıkartıp, göklerimizi savunmasız bırakmaya karar verdi. Bahanesi de Rusya'dan alınan S-400 hava ve füze savunma sistemi! Niye aldın?

Selçuk Bayraktar adlı bir dahi çocuk zuhur etti. İHA ve SİHA denen sistemi geliştirdi. Onlarca yıldır bu sistemleri kullanan, imal eden ülkeleri geride bırakan yenilikleriyle bir anda Türk Hava gücünü neredeyse F 35 uçaklarına ihtiyaç duyulmayacak derecede güçlendirdi. O İHA ve SİHA'lar, hem Ülkedeki HDP/PKK'lı teröristlerin, hem de sınır ötesi hareketlerle dışarıdaki terörist HDP/PKK'lıların, düşmanların inlerini başlarına yıktı...  Onları adım atamaz hale getirdi.

Yetmedi Azerbaycan, Ermenistan'a karşı savaşırken, Ermenilerin kullandığı Rus hava gücü silah ve uçaklarına karşı, Türk insansız hava araçlarıyla hava savaşını kazandı. Azerbaycan, Rus radarı kullanan Ermenistan'ın bütün radar üslerini Türk Bayraktar TB2 ile yok etti.

Kovid 19 pandemisi dünyayı ve elbette ülkemizi kasıp kavuruyor. Aşı bulmak da, almakta bir dert! Hele de yeterli maddi imkâna sahip bir ülke değil isen, hazinen tamtakır haldeyse, bu durumu da dünya âlem biliyorsa daha büyük bir dert!

Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci adlarında bir karı/koca Türk ailesi zuhur ediyor, dünyayı ve Ülkemizi pandemiye karşı koruyacak aşıyı buluyorlar. Bizim sağlık bakanı kendince daha iyi 'imkânlı!' bulduğu Çin aşısında ısrar ediyor! Onu da zamanında alamayınca tekrar Uğur Şahin'in BioNTech aşısına dönüyor. İnandırıcılığı ve itibarı kalmamış Bakan, Uğur Şahin'e telekonferans aracılığıyla, 'Türk Milletine lütfen siz söyleyin aşı anlaşması yaptığımızı' diyor! Uğur Şahin de açıklıyor, Türk milletini aşısız bırakmayacağını söylüyor...

Bu 'zuhurat' Hakk tarafından Türk Milletine bahşedilmiş bir haslettir...

İlla ki başı dara düşecek, illa ki zorda kalacak!

İşte o zaman gelsin 'zuhurat'!

Bu yazı toplam 1338 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.